Po prehre s Monakom v Lige majstrov sa Barça vrátila na víťaznú cestu v La Lige. Flickovi zverenci porazili Villarreal až 5:1, ale toto víťazstvo zaplatili veľmi vážnym zranením Ter Stegena. Aké závery môžeme vyvodiť z tohto zápasu?

1. Čo s Ter Stegenom?

Hoci vysoké víťazstvo a zisk 18 bodov po šiestich kolách je veľmi potešujúci, najdôležitejší je momentálne zdravotný stav Marc-André ter Stegena a to, ako si Barça poradí bez svojho kapitána. Nemec práve prežíva azda najhoršie chvíle v klube, a to z hľadiska formy aj kritiky, ktorá sa na neho zniesla. V zápase proti Villarrealu však zaznamenal niekoľko veľmi dôležitých zákrokov. Nanešťastie, podľa prvých prognóz ho zranenie kolennej šľachy vyradí z hry až na 8 mesiacov, čo znamená, že ak Barcelona nebude vedieť získať nejakého brankára bez kontraktu, bude minimálne do januára jednotkou v bránke nespoľahlivý Iñaki Peña. Žeby až teraz culés docenili Ter Stegena?

2. Výsledok neodráža hru

Hoci je výsledok z pohľadu Barcelony veľmi atraktívny, treba zdôrazniť, že neodráža to, čo sme videli na ihrisku. Rozhodca anuloval góly Villarrealu až v troch prípadoch. Okrem toho Žltá ponorka raz trafila brvno a niekoľkokrát skvele zasiahol Ter Stegen. Inkasovaniu gólov zabránil aj Iñaki Peña. Celkovo Villarreal vyslal 13 striel oproti 17 strelám Barcelony a zaznamenal 2,11 xG. V dnešnom zápase sme videli skôr ofenzívu na bránky, hoci v druhom polčase, najmä po nástupe Marca Casada, sa hra dokázala trochu upokojiť. Aj keď obrana Blaugranas často úspešne chytala hráčov Villarrealu do ofsajdových pascí, ofenzívni hráči hostí príliš často nachádzali koridory medzi obrancami.

3. Prvý skvelý výkon Pabla Torreho

Pabla Torreho treba za dnešné stretnutie rozhodne pochváliť. Po iba 14 odohraných minútach v zápasoch proti Realu Valladolid a AS Monaco v tejto sezóne sa 21-ročný hráč objavil za Villarreal v základnej zostave pri viacerých zraneniach v kádri a zaznamenal asistenciu pri zásahu Lewandowskeho a tiež strelil gól na 3:1. Kantábrijčan dlho čakal na vážnu šancu a dokázal ju využiť. Sofascore ho ohodnotil známkou 8,3 (3. najvyššia za Lamine Yamalom a Raphinhom) a vypočítal 46 kontaktov s loptou, 2 kľúčové prihrávky, 4/8 vyhraných súbojov a 1/2 úspešného driblingu. Veľmi dobrá správa pre Flicka vzhľadom na zranenia Olma a Fermína.

4. Odpočinok pre niekoľkých dôležitých hráčov

Hansi Flick veľmi prekvapil základnou jedenástkou, keď na lavičku náhradníkov posadil nielen Alejandra Baldeho, ako to očakávali médiá, ale aj Paua Cubarsího, ktorý odohral veľa minút, a Marca Casadóa, ktorého po zápase s Monakom trápili nejaké neduhy. Namiesto nich statočne nasadil Sergiho Domingueza, Gerarda Martína a Pabla Torreho. Okrem toho ešte pred 60. minútou zápasu odišiel z ihriska unavený Pedri. Prvýkrát v tejto sezóne si mohol na chvíľu oddýchnuť aj Iñigo Martínez, ktorého v 81. minúte nahradil Hector Fort. Z hľadiska rotácie to bol pre Hansiho Flicka veľmi úspešný zápas. Všetci však dúfajú, že Lamine Yamal si v zápase proti agresívne hrajúcemu Getafe konečne sadne na lavičku.

5. Musíte vedieť prehrávať a vedieť potrestať frustráciu

Ako sme už písali v tomto článku, Sergi Cardona a Ilias Akhomach ukázali, že nevedia prehrávať, agresívne a bezhlavo napádajú Lamineho Yamala. Nevyznamenal sa ani rozhodca Mateo Busquets Ferrer, ktorý im ukázal iba po jednej žltej karte, keď si minimálne Cardona zaslúžil červenú. Týmto rozhodca ukázal, že existuje určitá tolerancia pre agresorov, ktorí sa nebudú obťažovať žltou kartou a budú si môcť svoju frustráciu vybiť na nohách 17-ročného hráča. A stredajší zápas proti Getafe...

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2024-09-22 22:41:47
neskutočne sme sa zlepšili kondične. čo my tam nabeháme vo vysokej intenzite som v živote u barcelony nevidel. a rafinha je neskutočné hovädo. len dúfam že ho nepošlú na doping :D
2024-09-22 23:04:20
Si si to po sebe aj prečítal? Rafinha ja neskutočné hovädo?