Od potvrdenia, že Wojciech Szczęsny je futbalistom Barcelony, uplynulo len zopár dní. Včera sa poľský brankár prvýkrát zúčastnil na tréningu so skupinou a podľa Mundo Deportivo prekvapil svojou prípravou a formou.

"Dbal o seba, keď bol 'na dôchodku', a nie je vylúčené, že bude čoskoro pripravený hrať," uvádza Fernando Polo z katalánskeho denníka Mundo Deportivo. Momentálne sa očakáva, že Wojciech Szczęsny sa sústredí na silové cvičenia v posilňovni a na to, aby si opäť zvykol na hru v bránke. Poliak naposledy nastúpil na zápas v júni na Majstrovstvách Európy proti Rakúsku. Odvtedy - až do včerajška - sa nezúčastnil na žiadnom skupinovom tréningu tímu.

Polo píše, že hneď ako sa Szczęsny objavil na tréningoch Barcelony, jeho fyzická príprava všetkých príjemne prekvapila. Nejde len o to, že sa po ohlásení odchodu do dôchodku nespustil, ale zo šatne počuť aj hlasy, podľa ktorých vyzerá veľmi dobre. Niet pochýb o tom, že by mohol byť čoskoro pripravený hrať, ak sa tak Hansi Flick rozhodne. Vzhľadom na to, že sa blíži dvojtýždňová reprezentačná prestávka, je to faktor, ktorý Szczęsnemu ešte viac pomôže. Všetko nasvedčuje tomu, že Poliak nebude potrebovať veľa času na návrat medzi žrde.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2024-10-05 10:53:43
Brankár nepotrebuje ani tak kondičnú prípravu, čo ušetrí veľa času. Keby bol hráč v poli, tak Flick by ho nepostavil dlhú dobu, ak by nemal správnu výdrž v systéme aký hráme.
2024-10-05 13:03:16
Myslím,že aby prekonal Iñakiho formu nepotrebuje viac ako 3-4 týždne