Hľadanie nástupcu Roberta Lewandowskeho pokračuje. Niektoré médiá už informovali, že Barcelona, presnejšie jej športový riaditeľ Deco, prečesáva trh s útočníkmi. Teraz vyšlo najavo, že Jonathan David je v hľadáčiku katalánskeho klubu.

Ako prvý túto informáciu priniesol istý Sergi288, socio Barcelony, ktorý často publikuje prestupové špekulácie týkajúce sa klubu. Napísal, že Barça by chcela v letnom prestupovom období 2025 získať Jonathana Davida zadarmo, keďže Kanaďanovi sa končí zmluva s francúzskym Lille. Vylúčený nie je ani januárový príchod.

Včera ráno podobné informácie poskytol aj expert na prestupové špekulácie Lluis Miguelsanz z katalánskeho denníka Sport. Očakáva sa, že rozhodnutie o posilnení (alebo neposilnení) pozície útočníka bude pre Barcelonu v lete 2025 jedným z najdôležitejších. Robert Lewandowski si v tejto sezóne počína veľmi dobre, ale vzhľadom na jeho vek a zmluvnú situáciu musí Barça k tejto záležitosti pristupovať strategicky.

Vitor Roque nie je považovaný za Poliakovho nástupcu. Podobne aj Viktor Gyökeres zo Sportingu, ktorý by bol pravdepodobne príliš drahý. Pozornosť športového riaditeľstva Barcelony preto priťahuje Jonathan David. Jeho zmluva s Lille sa končí 30. júna 2025 a ako píše Miguelsanz, zdá sa, že futbalista ju nechce predĺžiť napriek tomu, že jeho klub na to v posledných týždňoch veľmi tlačil. Kanaďanovo meno sa bude od januára objavovať v médiách oveľa častejšie.

Jonathan David má 24 rokov a za Lille hrá od leta 2020. Predtým hrával za belgický KAA Gent. Za svoj súčasný klub dokázal v 194 zápasoch streliť 91 gólov. V tejto sezóne sa mu podarilo zaznamenať 7 gólov v 11 zápasoch a pridal 2 asistencie.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

10 komentáre
2024-10-02 19:41:37
Hráč, ktorý čaká na veľký prestup. Roky ťahá Lille a stále má iba 24. Ale takisto sa môže stať, že mu prestup nevyjde viď. Nicolas Pepe, Luka Jovič atď
2024-10-02 19:55:47
Tiež som už v lete pozeral, že zadarmo by bol on celkom dobrý deal. Neviem ale či ale po ňom nepôjde Juventus v zime za drobnú sumu 15-20 mega. Už boli také špekulácie.