Sezóna 2024/25 v podaní FC Barcelona má niekoľko protagonistov a jedným z nich je aj Raphinha. Hráč, ktorý bol zvolený za kapitána, dodáva celému tímu neuveriteľnú energiu a výrazne ovplyvňuje spôsob hry Barçy. A pritom jeho štatistiky vyzerajú priam vynikajúco.

10 je počet gólov, ktoré Raphinha strelil vo svojej prvej aj druhej sezóne v Barcelone. Zatiaľ čo 12 a 13 je počet asistencií. Vo svojej tretej sezóne pod vedením Hansiho Flicka by mal prekonať obe tieto čísla, ak si udrží súčasnú formu. V desiatich zápasoch sezóny 2024/25 sa mu podarilo zapísať do streleckej listiny už 6-krát. K tomu pridal aj 3 asistencie. Čo to znamená z pohľadu štatistík?

Raphinha odohral v tejto sezóne 841 minút a za ten čas zaznamenal 9 gólových prihrávok. To v priemere znamená gól alebo asistenciu každých 94 minút, teda približne raz za zápas. Jeho výstavným kúskom bol súboj proti Realu Valladolid (7:0), v ktorom v závere pridal asistenciu k pôsobivému hetriku Ferrana Torresa. Pri zachovaní tohto tempa strieľania gólov a asistencií môže Raphinha na konci sezóny mať prsty dokonca v 40 góloch Barcelony, čo mu samozrejme veľmi prajeme.

Rapha bol v tejto sezóne dvakrát vyhlásený za hráča zápasu. Stalo sa tak v zápase proti Realu Valladolid a včera proti Young Boys. Okrem gólu a asistencie bol 27-ročný Brazílčan jedným z najaktívnejších hráčov Barçy. Podľa štatistík Opta mal najviac striel (6), najviac gólových príležitostí (5), najviac prihrávok v záverečnej tretine ihriska (28) a najviac pokusov o center (8).

Sám hráč po včerajšom zápase so švajčiarskym tímom zhrnul svoj prístup k tímu nasledovne: "Myslím, že najviac sa zmenila moja pozícia na ihrisku. Skutočne ma to zmenilo. Vždy som chcel hrať dobre. Vždy musíte behať. Nezáleží na tom, aký je výsledok. Najdôležitejšie je vydať zo seba to najlepšie pre tím."

zdroj: mundodeportivo opta
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2024-10-02 23:10:04
Nadšení a efektivita z něj tryska... Neskutečná proměna pod Flickem
2024-10-02 23:11:09
...a Xavi mu nevedel nájsť miesto a odsunul ho na lavičku náhradníkov.....