Jules Koundé sa nedávno zúčastnil na fotografovaní pre obchod Jacquemus a poskytol rozhovor pre Vogue, ktorý nedávno uzrel svetlo sveta. Francúz v ňom hovorí o svojom záujme o módu a jej prepojení s futbalom.

Bola pre vás móda vždy vášňou, alebo ste ju objavili až časom?

"Povedal by som, že som ju objavil časom vďaka rôznym vplyvom - futbalu, hudbe a basketbalu. Tento záujem a vzťah k oblečeniu som si však vypestoval prostredníctvom svojej rodiny. Keď som bol malý, neznášal som chodiť s mamou na nákupy. Hľadal som len stoličku, na ktorú by som si sadol, a čakal, kým skončí s nákupmi. Ale aj tak som si vždy mohol slobodne vybrať oblečenie a bavilo ma to. Aj to je jeden z dôvodov, prečo nemám stylistu."

Ako by ste definovali svoj štýl?

"Označil by som ho za univerzálny, ako chameleón. Mojou prvou inšpiráciou bol streetwear a potom športové oblečenie, ale vždy som miloval vintage štýl, obliekanie oblekov... Taký vkusný šik. Môj štýl odráža moje rôzne záujmy, napríklad futbal, basketbal, hip-hop, kino a najviac gangsterské filmy."

Aký význam má pre vás móda pri vytváraní imidžu futbalistu mimo ihriska?

"Je to otázka veľmi subjektívnych pocitov. Niektorí ľudia povedia, že na tom vôbec nezáleží. Ja osobne jej prikladám dôležitosť, pretože je mojou súčasťou. Baví ma to. Byť dobre oblečený je pre mňa predovšetkým spôsob, ako sa cítiť sebavedomo. Je to aj prostriedok komunikácie s ľuďmi a ukazovanie im môjho sveta."

Ovplyvňuje vaše obliekanie názor ostatných, alebo sa spoliehate len na seba?

"Beriem do úvahy rady ľudí, ktorých mám rád a ktorých si vážim. Na druhej strane sa už dlho nenechávam ovplyvniť názormi iných ľudí. Dobre sa poznám a som spokojný sám so sebou a s tým, čo nosím. Myslím si, že to nám niekedy bráni užívať si život a kladieme si kvôli tomu prekážky a obávame sa, čo na nás povedia alebo si o nás pomyslia ostatní. Futbal mi v tomto smere veľmi pomohol, pretože keby som počúval, čo všetci hovoria alebo píšu, asi by som už dávno prestal hrať futbal."

Aké sú vaše štýlové ikony?

"V mojom živote mám štyri rôzne vášne, ktorými sú futbal, hudba, basketbal a móda. Takže dám jednu osobu z každého z týchto svetov: David Beckham, Rihanna, Allen Iverson a Yves Saint Laurent."

Máš nejaké rituály pred tým, ako nastúpiš na ihrisko?

"Nikdy nevstupujem na ihrisko bez toho, aby som si prečítal svoj zápisník s motivačnými slovami a vypočul si Dreams and Nightmares od Meeka Milla."

zdroj: voque
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
Rasto Premium
2024-10-05 10:38:25
Kľudne behaj, v čom chceš, ak budeš podávať výkony ako teraz.
2024-10-05 12:50:29
Hrá sebavedome a v tom mu pomáha oblečenie,to je super.
Neznamená,že futbalista má chodiť v teplákoch...