Keď sme uverejnili posledný takýto zoznam, Hansi Flick nemohol počítať so siedmimi hráčmi. Napriek tomu, že ubehlo niečo vyše mesiaca a zoznam mien sa trochu pomenil, no mimo hru je naďalej sedem hráčov.

Do hry sa vrátili Éric García, Ansu Fati a Frenkie de Jong, ktorí mali možnosť odohrať niekoľko minút v zápase proti Young Boys. Ako vyzerá zoznam zranených hráčov v súčasnosti?

Marc-André ter Stegen

Nemecký brankár utrpel počas zápasu proti Villarealu roztrhnutie šľachy v kolene. 32-ročný hráč bol v poslednom čase terčom kritiky kvôli individuálnej chybe, ktorá viedla k prehre proti Monaku. Po fatálnej diagnóze sa vedenie Barçy rozhodlo podpísať Wojciecha Szczesneho. Ter Stegen sa pravdepodobne vráti na trávniky počas leta, no on sám vraj plánuje čo najviac urýchliť svoju rehabilitáciu a vrátiť sa na záver sezóny.

Marc Bernal

V jeho prípade je v tejto fáze ťažké očakávať pozitívne správy. Stredopoliar si roztrhol krížny väz a do hry sa v tejto sezóne určite nevráti. Cieľom je zapojiť sa do tréningov pred nasledujúcou sezónou.

Gavi

Pomaly sa blíži okamih, keď sa na trávnik opäť pozrie Gavi, ktorý pauzoval takmer rok. Je možné, že Španiel dostane minúty v súboji Barcelony so Sevillou (20. októbra) alebo Españolom (2. alebo 3. novembra).

Andreas Christensen

Keď Dán utrpel zranenie Achillovej šľachy, LaLiga schválila dokumentáciu, podľa ktorej bude obranca mimo hry minimálne štyri mesiace. Okamžite sa objavili tvrdenia, že 28-ročný hráč sa vráti oveľa skôr, dokonca už po troch týždňoch, čo sa však nestalo. Oficiálny dátum jeho návratu neexistuje, ale hovorí sa o minimálne dvoch mesiacoch od dátumu zranenia, takže by sa mohol vrátiť na prelome októbra a novembra.

Ronald Araujo

Uruguajčan pokračuje v rehabilitácii po úspešnej operácii. O hre sa zatiaľ nehovorí a Hansi Flick si bude musieť ešte nejaký čas poradiť bez neho. Obranca by mal byť k dispozícii približne v decembri.

Dani Olmo

Záložník je ďalším novým menom na zozname. Majster Európy utrpel zranenie stehna a prvé predpoklady boli veľmi optimistické, pričom pauza mala trvač len týždeň. Nakoniec sa ukázalo, že zranenie je vážnejšie a cieľom je, aby sa 26-ročný hráč vrátil na ligový zápas proti Seville, ktorý sa uskutoční 20. októbra.

Fermín López

Skutočne nešťastný hráč, ktorý si sotva vyliečil zranenie ľavého stehenného svalu, aby na tréningu utrpel ďalšie svalové zranenie, tentoraz na pravej nohe. Fermín už finalizuje rehabilitáciu a na ihrisku by sme ho mali vidieť po reprezentačnej prestávke.

zdroj: fcbarca.com
foto: Twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-10-04 11:01:47
Kebyže sa po repre vrátia Olmo/Gavi/Fermín po dlhej dobe by sme dostatok hráčov v strede…viac ma bolí obrana, kde hráme od začiatku s tým istým sem tam záskok z B, to ale vidíme ako može dopadnúť viď Osasuna