Bývalý kandidát na prezidenta FC Barcelona Toni Freixa sa objavil v relácii Partidazo rádia COPE, v ktorej vyjadril niektoré svoje názory na kontroverzné témy týkajúce sa Barcelony. Nižšie uvádzame preklad najdôležitejších výrokov Freixu a pripájame videozáznam frustrácie novinárov COPE.

Konferencia Joana Laportu

"No, úprimne si myslím, že urobil dobre. Povedal to, čo by povedal každý na jeho mieste. Hovoril o niektorých veciach, ktoré mu umožňujú 'predávať' optimizmus, čo socios Barçy očakávajú. Aj my máme dobrý moment, sme o štyri body popredu. Je to štart do ligy, ktorý je lepší, než sme mohli dúfať, takže sme spokojní. Je tu mužstvo, ktoré vyhralo štyri zápasy a strelilo 13 gólov, a vedľa neho mužstvo, ktoré minulo veľa peňazí a v ktorom sa zdá, že hrá najlepší futbalista na svete."

"Laporta vychádza na verejnosť a organizuje konferenciu, na rozdiel od prezidenta iného španielskeho veľkoklubu, ktorý ju neorganizoval už desať či dvanásť rokov. Neviem, či budeme mať niekedy možnosť vyjadriť sa k nemu a zhodnotiť svoj program. Uvidíme, či dokážeme povedať, či hovorí pravdu alebo nie, či 'predáva' optimizmus alebo sa sústredí na to, čo chce."

Vzťahy s Realom Madrid

"Nerozumiem tomu, že Barça ešte neprerušila vzťah s Realom Madrid. Laporta urobil málo bez toho, aby oznámil, že je to koniec vzťahu. Keby to bolo na mne, už by som to urobil. To, čo Real robí, je pokrytecké, pretože vie, že Barça nedostala od rozhodcov žiadnu pomoc. To, čo sme robili, bolo, že Real Mourinho na nás vyletel a my sme ich zničili piatimi gólmi."

Caso Negreira

"Real je jediným španielskym klubom, ktorý sa na ihrisku presadzuje. Ak Barcelona vyhrá, na druhý deň viete, že v madridských médiách sa bude hovoriť o kauze Negreira. Je to isté a takto to funguje. A Real Madrid sa na tomto cirkuse musí podieľať. Prečo to nerobia aj ostatní?"

zdroj: cadena COPE
foto: Twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.