Barcelona hrala v prvom polčase zápasu s Gironou veľmi dobre a na polčas odchádzala za stavu 2:0. Tento stav sa však mohol zmeniť, keďže rozhodca nariadil jedenástku za hru rukou v podaní Iñiga Martíneza. Pokutový kop však bol po zásahu VAR zrušený.

V 44. minúte zápasu Girona - Barcelona sa po centri do pokutového územia lopta najprv odrazila od trupu Alejandra Baldeho a potom dopadla priamo do natiahnutej ruky Iñiga Martíneza. Rozhodca na ihrisku nariadil jedenástku. Alejandro Muñiz Ruiz dlho neváhal, ale po porade s VAR bol predvolaný k monitoru a.... zmenil svoje rozhodnutie.

Podľa portálu pre analýzu rozhodcov ArchivoVAR išlo o chybu rozhodcu: "VAR stratil hlavu v zápase Girony s Barcelonou. Balde neúmyselne zasiahol loptu smerujúcu do jeho bránky tak, že zasiahla natiahnutú ruku Iñiga Martíneza. Ide o penaltu. Keďže nejde o úmyselnú hru, hranie rukou je priestupkom."

O hre rukou v tomto prípade niet pochýb, ale rozhodca mohol navrhnúť pravidlo, podľa ktorého spoluhráč zahral loptu úmyselne - to by znamenalo, že by sa nemal kopať pokutový kop.

zdroj: španielske médiá
foto: Twitter/archivoVAR

Diskusia

9 komentáre
2024-09-15 19:31:57
Ruku mu zasáhl vlastní hráč, to se zpravidla nepíská.
2024-09-15 19:48:08
To je jedno, Girona dnes nemala nárok a aj ten jeden gól jej daroval Ter Stegen.