Dani Olmo si nemohol vysnívať lepší debut v prvom tíme Barcelony. Nová akvizícia klubu rozhodla o víťazstve Blaugranas v zápase proti Rayu.

Olmo bol po dlhom čakaní zaregistrovaný do La Ligy až včera. Čakanie sa však vyplatilo. 26-ročný hráč začal stretnutie s Rayom na lavičke, ale na ihrisku sa objavil od začiatku druhého polčasu. Majster Európy sa na ihrisku uviedol výborne a len chvíľu po svojom vstupe bol v pokutovom území faulovaný, čo Soto Grado nepostrehol.

Olmo sa však nenechal odradiť a neustále sa snažil podnecovať útoky Barcelony efektnými a efektívnymi zákrokmi. Aj bez gólu by sa jeho prvé vystúpenie muselo považovať za úspešné. Olmo však dal ešte viac, keď v 82. minúte dostal Blaugranas do vedenia. Španiel využil prihrávku Lamine Yamala a presnou strelou rozhodol o osude stretnutia. K presnému zásahu pridal dve kľúčové prihrávky a vyhral tri zo šiestich súbojov. Vyslal tri strely, z ktorých v jednom prípade lopta skončila na brvne. Vo svojom prvom zápase vo farbách Barcelony bol oficiálne vyhlásený za najlepšieho hráča zápasu.

Rozhlasová stanica RAC1 predstavila svoj výber najlepších futbalistov zápasu. Prvé miesto obsadil Dani Olmo, druhé Pedri a tretie Marc Bernal.