Koniec prestupového obdobia neznamená koniec špekulácií. Joshua Kimmich, ktorý bol jedným z hlavných cieľov Barçy, sa nakoniec do klubu nedostal, ale do konca zmluvy mu zostáva už len rok a Katalánci dúfali, že ho v budúcej sezóne privedú zadarmo. Ako informuje Fabrizio Romano, tieto plány by mohol prekaziť samotný futbalista.

Barcelona vstúpila na prestupový trh s jediným cieľom: priviesť na Camp Nou defenzívneho záložníka svetovej triedy. Kimmich sa zdal byť jasnou voľbou. Má 29 rokov, skúsenosti s hraním za jeden z najväčších klubov na svete a nesporné futbalové schopnosti. Okrem toho mu zostával len jeden rok do konca zmluvy, čo priťahovalo pozornosť mnohých klubov, ktoré si na Nemca brúsili zuby.

Barcelona sa nakoniec celé leto neúspešne snažila získať Nica Williamsa z Athletic Club, zatiaľ čo Joshua Kimmich zostal v Bayerne Mníchov. Veľkým problémom pre Bavorov je, že 29-ročný hráč má zmluvu do júna 2025 a ak ju nepredĺži, odíde zadarmo. Barça dúfala práve v takúto možnosť, pričom prítomnosť Hansiho Flicka v klube mala byť pre stredopoliara ďalším magnetom.

Samotný Kimmich sa však otvoril rokovaniam so svojím klubom: "Som k dispozícii na rokovania s Bayernom. Je vždy príjemné cítiť sa milovaný a cítiť podporu klubu. Užívam si tento moment. Dôležité je vyhrávať zápasy." Futbalistovým slovám predchádzalo vyhlásenie generálneho manažéra Bavorov Maxa Eberla: "Kimmich bude jednou z tvárí budúcnosti Bayernu." Zdá sa teda, že stredopoliar, ktorý bol už v lete jednou nohou z klubu von, je teraz bližšie k zotrvaniu v bavorskom klube.

Vzhľadom na zranenie Marca Bernala sa Hansi Flick musí rozhodnúť pre iné riešenia. 17-ročného mladíka by mohli nahradiť Marc Casadó, Gavi, Frenkie de Jong alebo Christensen, ktorý v minulej sezóne úspešne hrával na poste defenzívneho záložníka. Problémom je, že poslední traja sú zranení, hoci Gavi a De Jong by mali byť čoskoro opäť k dispozícii a Dán by sa mal vrátiť skôr, ako naznačovali pôvodné správy.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
2024-09-16 09:34:32
Vím, že se to tu psalo už x krát, ale strašná škoda zranění Bernala. Možná by to dopadlo tak, že by se nové DM příští rok nemuselo řešit. Zatím se mi líbí i Casado a dejme šanci ukázat se de Jongovi a Gavimu v tomto systému pod Flickem. Chápu, že novináři musí o něčem psát, ale řešit příští přestupové okno mi přijde hodně předčasné. :) Ten tým zatím šlape skvěle, má to chemii, drive, to tu dlouho nebylo. A to chybí tolik hráčů ze základní sestavy. Uvidíme, jak si to vše sedne a kde bude největší slabina.
Rasto Premium
2024-09-16 11:10:55
Ak budú takto pokračovať tí, ktorí tam hrajú alebo budú hrať, nekupoval by som nikoho.