Zranenie Daniho Olma, ktorý musel opustiť ihrisko v druhom polčase súboja s Gironou, vyradí záložníka z účasti v nadchádzajúcom zápase Ligy majstrov. Úloha bývalého hráča RB Lipsko v tíme Hansiho Flicka každým dňom narastá, pričom je veľmi pravdepodobné, že v stretnutí s AS Monaco ho bude musieť niekto nahradiť.

Nemec stále nemá k dispozícii Gaviho, Fermína a Frenkieho de Jonga, ktorí by - stopercentne zdraví - mohli nastúpiť do zápasu namiesto Španiela a určite by neznížili úroveň kvality tímu. Reálne má Hansi Flick dve možnosti, ako nahradiť Olma, a tými sú Ferran Torres, ktorý bude v najbližšom ligovom zápase povinne odpočívať, a Pablo Torre.

V prípade, že sa bude spoliehať na Ferrana, Raphinha by sa z krídla presunul do stredu poľa. Flick tam už Brazílčana v tejto sezóne umiestnil, a to s veľmi dobrými výsledkami. Ferran by potom zaujal miesto na ľavom krídle. Nie je vylúčené ani to, že by si pozície vymenili. Ďalšou možnosťou by bolo vsadiť na Pabla Torreho. Jeho profil je podobnejší ako Olmov, keďže je prirodzeným stredopoliarom so sklonom hrať ofenzívne, pričom má svoje fyzické obmedzenia.

Ako píše Didac Peyret z katalánskeho denníka Sport, existuje aj tretia alternatíva. Éric García by mohol hrať ako pivot, Marc Casadó by bol vyššie a Pedri najvyššie z trojice. Marc Casadó už v podobnom rozostavení hral pred zranením Marca Bernala, takže takýto krok je málo rizikový. Všetky predstavené možnosti sa líšia profilom hráčov. Teraz sa Hansi Flick a jeho štáb musia rozhodnúť, koho najviac potrebujú na prvé stretnutie Ligy majstrov.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2024-09-16 11:25:15
Nevidim problem zaloha Casado Pedri Raphina a v utoku Ferran Lewandowski Yammal, keby bol Casado unaveny tak Garcia namiesto neho
PatrikFCB Premium
2024-09-16 12:11:53
Fabrizio už informoval, že to bude na 4-5 týždňov.
Dúfam, že sa vráti v rovnako dobrej forme, hral dokonalo.
Je mi ľúto Flicka. S veľkou maródkou našiel systém a zakomponoval mladých, aby to fungovalo. Ešte aj to keď sa začne rozpadať, tak znova musí nájsť cestu. Už stratil Bernala a Olma z tej ideálne zostavy, ktorú vymyslel na začiatku sezóny.