FC Barcelona dnes porazila Gironu 4:1 a Hansi Flick bol so svojím tímom veľmi spokojný, ako povedal na tlačovej konferencii. Trénera sa pýtali aj na obetavosť Pedriho, hru tímu, španielskych rozhodcov a tiež na zdravotný stav Daniho Olma.

Bol to najlepší výkon vášho tímu?

"Ťažko povedať, pretože sezóna sa ešte len začala. Myslím si, že sme dnes začali veľmi dobre, sústredene, koncentrovane, tlačili sme ich. Vedeli sme, že keď im dáme priestor, budeme mať problémy. Myslím si, že sme si víťazstvo a výsledok zaslúžili."

[Marta Ramón, RAC1] V lige ste vyhrali už 5 zápasov v rade. Aký to má vplyv na vás a na tím?

"Keď začínate zápas, chcete ho vyhrať. Vďaka sebavedomiu, ktoré sme získali po predchádzajúcich štyroch zápasoch, to bolo vidieť aj dnes. Naše formácie, spôsob, akým sme hrali ako tím, že sme stáli vysoko... Nie je to ľahké, ale vždy musíme tlačiť a myslím, že sme to robili dobre. Myslím si, že môžete vidieť našu sebadôveru a keď máme loptu, máme kvalitu na to, aby sme hrali a vytvárali si príležitosti. Dnes sme mali aj veľa situácií na to, aby sme strelili o jeden alebo dva góly viac, ale s výkonom tímu som spokojný."

[Adria Albets, Cadena SER] Videli sme vašu reakciu po prvom góle Lamineho. Zdalo sa, že ste veľmi šťastní. Je to preto, že pracujete na presingu obrancov?

"To je pravda, ale aj preto, že strelil gól. Lamine sa zvyčajne snaží asistovať a ja som bol šťastný, že dnes skóroval."

[Helena Condis, Cadena COPE] Pedri vám venoval svoj gól. Povedali ste mu to vopred... alebo on to povedal o vás...

"Ak chce hrať, keď dá gól, vždy musí prísť za mnou. (smiech). Nie. Vopred povedal, že dnes dá gól, a preto bežal za mnou."

[Pol Ballus, The Athletic] V tomto zápase bolo veľa pozitív. Chcel som sa ťa opýtať, na čo ste najviac hrdý, na pressing, hru zozadu, prácu stredopoliarov...?

"Pozerám sa na celý tím. Nie je to o jednotlivých častiach, ale o kolektíve. Takto chceme hrať. Keď využívame pressing na súperovej polovici, uľahčuje to hru obrancom, a tí to robili dobre. Ak je hráč pod tlakom, nie je pre neho ľahké nájsť správny priestor a moment na rozohranie lopty, takže je pre nás jednoduchšie získať ju späť."

[Jordi Blanco, ESPN] Tretí gól ukazuje, akú intenzitu očakávate od tímu?

"Áno. Hovorili sme o tom v polčase, že sa musíme ukázať pri hre z hĺbky poľa a to, ako sme to zrealizovali, bolo skvelé. Hráči dobre plnia to, čo od nich očakávame. Dúfam, že v budúcnosti nájdeme správne riešenia, ako chcú hrať, ako chceme hrať... Musím povedať, že som veľmi spokojný s tímom, s tým, ako trénuje. Máme vysokú kvalitu, intenzitu a v zápasoch sa to prejavuje. Myslím si, že si počínajú fantasticky."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] V LaLige ste odohrali 5 zápasov. Aký je váš názor na španielskych rozhodcov, ich rozhodnutia, tresty, karty v týchto zápasoch?

"Myslím si, že sú dobrí. Chcem sa sústrediť na svoj tím. Máme VAR a ak sa niečo stane, asistenti môžu pomôcť hlavnému rozhodcovi. Nie som tréner, ktorý bude hľadať výhovorky, pretože rozhodcovia majú ťažkú prácu a myslím si, že ju robia dobre. Po týchto piatich zápasoch nemôžem nič povedať. Len pozitívne veci."

[Albert Hernández, Television Española] Chcem sa opýtať na Daniho Olma. Je pripravený na zápas proti Monaku?

"Musíme počkať a uvidíme zajtra. Náš lekár sa o neho postará a uvidíme. Nie sme si istí. Dúfame, že to nie je nič vážne, ale nemôžem povedať nič viac."

zdroj: YT: La Liga
foto: Twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2024-09-15 20:57:06
Největší posila Barcelony za posledních 6 let
2024-09-16 10:43:31
Nikdy jsem nezanevřel na Xaviho, přišel jako bývalá legenda bez zkušeností, sám riskoval svou reputaci..vyhrál nám titul v sezoně kdy se to úplně nečekalo. Jediné co mi lezlo krkem, byly občas zbytečné výmluvy na cokoliv, a taky že při nepříznivém stavu působil bezradně.. Líbí se mi že Flick staví hráče kteří jsou na zápas dostupní (sám nechápu jak je možné že máme 15 bodu s takovou marodkou a s tolika dětmi v sestavě). Ale nejtěžší zápasy nás čekají, sezona je dlouhá, závěry bych nechal na později..každopádně herní projev zatím skvělý. BTW: Právě Xavi byl ten kdo dal prostor Cubarsimu, Yamalovi, Fortovi a Ferminovi.