Na problémy s registráciou futbalistov si fanúšikovia Barcelony už zvykli. Ako sa ukázalo, podľa katalánskeho denníka Mundo Deportivo je okrem Daniho Olma a Iñiga Martíneza v La Lige do konca decembra registrovaný ešte Pau Víctor.

Dani Olmo čakal až do tretieho kola a zápasu proti Rayo Vallecano, aby bol registrovaný a debutoval vo farbách Blaugranas. Španielsky stredopoliar nakoniec v kádri nahradil zraneného Andreasa Christensena, čo umožnilo nariadenie La Ligy. Na rovnakom základe bol do hry zaregistrovaný aj Iñigo Martínez, ktorý nahradil Ronalda Arauja.

V ten istý deň ako stredný obranca Barçy bol do registrov La Ligy zapísaný aj Pau Víctor, ktorý prišiel do Barcelony po veľmi dobrej sezóne v tretej lige. V nej sa objavil vo farbách Barçy Atlètic na hosťovaní z Girony. Novinári Mundo Deportivo Fernando Polo a Gabriel Sans uvádzajú, že 22-ročný útočník tiež nie je registrovaný na celú sezónu, ale len na 6 mesiacov - do 31. decembra. To znamená, že Barcelona bude musieť pre mladého Španiela vygenerovať miesto v rámci finančnej fair play aj v januári.

Klub verí, že do 1. januára budú Dani Olmo aj Pau Víctor zaregistrovaní do konca sezóny. V prípade útočníka, ktorý prišiel do klubu z Girony, to bude určite jednoduchšie, keďže jeho zmluva je neporovnateľne nižšia ako zmluva jeho staršieho spoluhráča. Joan Laporta na nedávnej tlačovej konferencii na otázku k registrácii Danieho Olma po 1. januári odpovedal: "Ak bude potrebné predĺžiť registráciu hráčov, urobíme to, pretože predtým bude platiť pravidlo 1:1."

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
PatrikFCB Premium
2024-09-06 10:19:27
Nemôžu zaregistrovať Paua do decembra a Victora od decembra do júna? Tak by to pekne vyšlo.