Situácia Ronalda Arauja, ktorý na Copa América hrá vo veľmi dobrej forme, je stále neznáma. Hráč sa vyhýba jednoznačnej odpovedi na otázky o zotrvaní v Barcelone a odkladá predĺženie zmluvy. Zároveň ani on, ani Barcelona neuvažujú o ukončení spolupráce.

Podľa Fernanda Pola z katalánskeho denníka Mundo Deportivo je Ronald Araujo futbalista, ktorý nie je na predaj. Viaceré kluby sa však prihlásili, aby ho zlákali, keďže vedia, že mu do konca zmluvy zostávajú dva roky a že zatiaľ nereagoval na ponuku na predĺženie zmluvy, ktorú FC Barcelona predložila jeho agentom.

Uruguajský stopér chladne odpovedal, keď sa ho korešpondent Mundo Deportivo Javier de León počas tlačovej konferencie opýtal, či môže potvrdiť, že bude v Barcelone hrať aj v budúcej sezóne. Ronald sa obmedzil na vyjadrenie, že sa plne sústredí na Copa América, čím sa vyhol odpovedi, ktorá by rozptýlila pochybnosti.

V tejto situácii je reakcia Barcelony silná: Jeho zmluva vyprší v roku 2026, pre klub je veľmi dôležitým hráčom, na ktorého sa spolieha Hasni Flick, a je jedným z kapitánov. Ale ak napriek tomu chce odísť a hrať za iný klub, musí to riaditeľom jasne povedať a predložiť lukratívnu ponuku.

Podľa Fernanda Pola si klub uvedomuje, že to musí byť viac ako 100 miliónov eur, ak sa pozrieme na to, koľko Chelsea zaplatila za hráčov ako Caicedo a Enzo Fernández. Za prvého z nich londýnsky klub minul 133 miliónov eur a za druhého 121 miliónov eur, z čoho vyplýva, že Araujova hodnota je minimálne toto leto ešte vyššia. Podľa novinára sú Chelsea, Bayern a Manchester United kluby, ktoré sa prihlásili o Ronalda.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
Marco01 Premium
2024-07-03 14:16:33
Chelsea uz moc rozhadzovat nemoze, navyse podla Fabrizia chcu Calafioriho, ktory hral na EURE za Talianov, Bayern uz ma rozrobeneho Taha a United de Ligta...podla mna to len Araujo natahuje, lebo by chcel byt nalezite oceneny...tomu sa ani necudujem a zasluzi si to...naopak ma trochu sklamal po svojej chybe proti PSG, kde si nepriznsl chybu a pofla medii sa urazal jak maly chlapec...napriek tomu, dufam, ze zostane dlhe roky a raz sa stane kapitanom 💪💪💪
2024-07-03 20:56:17
Já souhlasím s tím, že proti PSG neměl být vyloučený. Je to jen důsledek toho, že jsme pořád neopustili tu myšlenku vstoupit do ligy nezávislé na UEFě…..