Zmluva Sergiho Roberta s Barcelonou vypršala 30. júna 2024, čo znamená, že španielsky hráč zostáva bez klubu. Katalánsky denník Sport píše, že hráč, ktorý bol kapitánom Barçy, si zaslúži určitý rešpekt za to, čo pre klub urobil. Zároveň dodáva, že Robertovi bolo odporučené, aby sa neobjavil na predsezónnej príprave.

Autorom odhalení o Sergi Robertovi je dnes novinár denníka Sport Ferran Correas. Ten píše, že podľa plánu sa predsezónna príprava Barcelony začne od 10. júla s hráčmi, ktorí budú k dispozícii. Chýbať budú tí, ktorí hrali alebo pokračujú v bojoch na EURO a Copa América, ako aj Éric García a Pau Cubarsí, ktorí sa chystajú na Olympijské hry. Očakáva sa, že na stredajšom tréningu bude chýbať aj Sergi Roberto. Pôvodne sa mal kapitán z minulej sezóny objaviť v tréningovom centre od 10. júla a pracovať pod vedením Hansiho Flicka, ale nebude tak môcť urobiť, pretože mu bolo odporučené, aby tam neprišiel. S klubom nie je zmluvne viazaný, takže prípadné zranenie by mu spôsobilo veľmi vážny problém. Preto by pre neho bola lepšou možnosťou individuálna príprava.

Correas tiež píše, že futbalista, ktorého vychovala La Masia a ktorý strávil v prvom tíme 14 sezón, je závislý od toho, či klub nájde vo finančnej fair play priestor na jeho zazmluvnenie na jednu sezónu. Hoci jeho plánom je za každých okolností zostať v Barcelone, verí, že ponuky z iných klubov nemôže odmietať donekonečna. Correas zdôrazňuje, že kapitán tímu s takou dlhou históriou v klube si zaslúži predovšetkým to, čo on sám dal Barçe, rešpekt.

Novinár pokračuje, že gól Sergiho Roberta [proti PSG] urobil fanúšikom najväčšiu radosť za posledné roky. Vždy, keď ho tréneri potrebovali, bol tam. Aby hral ako stredný záložník a zaujal miesto pravého obrancu. Keď ho klub požiadal o predĺženie zmluvy o roky a zníženie platu, bez problémov súhlasil. Z úcty ku kapitánovi by predstavenstvo a športové riaditeľstvo mali čo najskôr rozhodnúť o jeho budúcnosti.

zdroj: sport.es
foto: Twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2024-07-06 13:03:28
Tento komentár vyššie je asi takto všetko čo je ku článku dodať:D
2024-07-06 14:22:45
Roberto mal vlani vybornu sezónu,vždy keď nastúpil,bol prínosom a rešpekt si určite zaslúži