Médiá často prinášajú protichodné informácie o budúcnosti rôznych hráčov Barcelony. V prípade Ansu Fatiho sa tieto rozpory ešte viac vyhrotili, ale v poslednom čase sa zdá, že sa objavilo viac správ týkajúcich sa zotrvania odchovanca, aspoň v krátkodobom horizonte.

Katalánsky denník Mundo Deportivo pred týždňom informoval, že Barça má pre Ansu Fatiho definitívny plán, zatiaľ čo José Álvarez z El Chiringuito tvrdil, že klub futbalistovi odkázal, že s ním nepočíta. Xavier Muñoz z katalánskeho denníka dnes píše, že Deco aj Hansi Flick vsádzajú na odchovanca. Fati chce v Barcelone stále uspieť a očakáva sa, že klub mu pomôže dosiahnuť tento cieľ. Domnieva sa, že 21-ročný hráč musí dostať šancu vďaka svojim schopnostiam.

Muñoz informuje, že Deco sa nedávno s Fatim rozprával takmer hodinu. Športový riaditeľ futbalistovi odkázal, že s ním počíta a že Hansi Flick ho chce v tíme. Dodal, že Fati má na to, aby uspel, a že kľúčové bude tvrdo pracovať, pretože konkurencia je veľmi vysoká. Dôležité bude, aby sa po toľkých zraneniach vrátil do riadnej kondície.

Muñoz dospel k záveru, že Barça nebude tento rok počúvať ponuky za Ansu a hráčov otec Bori už Jorge Mendesovi tlmočil rovnaký postoj svojho syna. Podľa novinára sa Barcelona domnieva, že hosťovanie v tíme, ktorý by platil len časť platu 21-ročného hráča, by nebolo vhodné, najmä preto, že klub by nemal kontrolu nad fyzickým stavom hráča. Pôvodnou myšlienkou je pokúsiť sa Fatiho dostať opäť do pôvodnej formy, najprv počas prípravy na sezónu a potom počas hosťovania. Uvidíme, ako sa počas tohto obdobia bude vyvíjať spolupráca útočníka s Hansi Flickom.

Novinári Relevo Hugo Cerezo a Alex Pintanel potvrdili, že Barcelona chce dať šancu Fatimu, ktorý začína od nuly, ale napriek tomu si bude musieť svoje miesto zaslúžiť. Medzi dôvodmi tohto rozhodnutia sa uvádza útočníkov vek, jeho gólové schopnosti, jeho vyspelosť v Brightone a finančné obmedzenia Blaugranas. Fati už začal pracovať v Ciutat Esportiva, aby mohol zahájiť prípravu v čo najlepšej forme.

Luis Miguelsanz z katalánskeho denníka Sport zase píše, že Barcelona bude Fatiho testovať počas predsezónnej prípravy, ale podľa jeho názoru je športovému riaditeľstvu jasné, že hráč bude musieť odísť, pretože nedostane minúty vo Flickovom tíme. V tejto súvislosti novinár spomína Sevillu, ktorej nový tréner García Pimienta by veľmi rád počítal s bývalými hráčmi Barçy. Miguelsanz poukazuje na to, že do andalúzskeho klubu má prísť Ilaix Moriba, čo "by mohlo byť pre Fatiho budúcnosť rozhodujúce".

Miguelsanz tiež tvrdí, že Sevilla by mohla platiť menej ako polovicu Fatiho platu, čo pre Barcelonu nie je presvedčivá možnosť. Novinár však naznačuje, že iná možnosť nemusí existovať, najmä ak 21-ročný mladík nepresvedčí nového trénera. Príchod Nica Williamsa a zotrvanie Raphinhu by tiež mohlo spečatiť osud Fatiho. Zatiaľ sa však futbalista sústredí na to, aby počas predsezónnej prípravy podával dobré výkony.

zdroj: mundodeportivo.es sport.es relevo
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2024-07-04 07:54:59
Hráč ktorý dostával 5 sezón šancu si ju zaslúži v ďalšej sezóne 😂 ....a v brigtone ukázal vyspelosť 😂 - tam ukázal jedine tak to že keď brightonu nemal zranenia tak sa pohyboval medzi lavičkou a tribúnou
2024-07-04 10:20:17
Myslím,že si treba položiť základnú otázku-chceme skúsiť dať ešte rok šancu Fatimu,či Félixovi,určite nie obom/Fati má zmluvu,ale zase vysoký plat.../