Práce na novom Camp Nou pokračujú a klub robí všetko pre to, aby mohol štadión čo najskôr otvoriť pre fanúšikov. Napriek viacerým správam v médiách o možnom oneskorení výstavby klub ubezpečuje, že cieľom je otvoriť štadión už 1. novembra. Je to reálne?

Barcelona musela zastaviť práce v sobotu kvôli sťažnostiam obyvateľov štvrte Les Corts, ale po vyriešení formalít mohli pokračovať, takže robotníci pracujú na výstavbe štadióna aj v sobotu od 10:00 do 20:00. Na svojom kanáli na Youtube sa Barça pochválila postupom prác a prezradila niekoľko zaujímavostí o novom štadióne.

Ak sa skutočne podarí otvoriť Camp Nou už v novembri, treba poznamenať, že vtedy nebude do prevádzky uvedená plná kapacita štadióna. Špekuluje sa, že sa dosiahne 60 %, pričom ďalšie úrovne sa budú otvárať s postupom prác do roku 2025. Treba pripomenúť, že v novembri sa oslavuje 125. výročie založenia klubu, a preto je včasné dokončenie pre Barcelonu také dôležité. Turecká spoločnosť Limak, ktorá je podľa rôznych mediálnych správ poverená výstavbou štadióna, má v zmluve stanovenú pokutu vo výške jedného milióna eur za každý deň omeškania, ale neexistujú žiadne oficiálne informácie, odkedy by údajná pokuta mala vzniknúť.

FC Barcelona sa na svojich sociálnych sieťach podelila o vizuálnu podobu nového Camp Nou a prezident Joan Laporta ubezpečil, že práce pokračujú podľa plánu a nedochádza k žiadnemu meškaniu. Pred dvoma mesiacmi vypukol malý škandál, keď sa niekoľko robotníkov pracujúcich na rekonštrukcii Camp Nou dostalo do bitky, odvtedy však práce prebiehajú pokojne. Ak všetko pôjde podľa plánu, oslavy 125. výročia založenia klubu sa uskutočnia už na zrekonštruovanom štadióne.

zdroj: bar canaletes
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2024-07-04 22:07:37
Moc neverím, že sa to stihne nie len do Novembra, ale aj do Januára. Tam je hromada roboty, ktorú treba urobiť, aby mohol ísť štadión aspoň do obmedzenej prevádzky.
2024-07-06 14:28:06
>> Oh la la!!! Medzitým chce krásna ženská Transsеxuálka :) chatovať a možno sa stretnúť >> ᴡᴡᴡ.ᴛsᴏɴʟʏ.ᴛᴏᴘ