Frenkie de Jong prežíva najťažšie obdobie od svojho príchodu do Barcelony. Dve zranenia členka ovplyvnili celú jeho sezónu a nakoniec sa Holanďan napriek maximálnemu úsiliu nedokázal zotaviť do majstrovstiev Európy. Ronald Koeman priznal, že De Jong nie je pripravený bojovať o miesto v zostave, a denník ARA uvádza niekoľko podrobností o znepokojujúcej situácii stredopoliara.

Podľa katalánskeho denníka je účasť Frenkieho de Jonga v prípravnom období ohrozená. V krátkodobom horizonte sa obáva, že futbalista bude naďalej pociťovať nepríjemné pocity pri postupnom zvyšovaní intenzity na tréningoch. Najviac znepokojujúca je však zložitosť jeho zranenia z dlhodobého hľadiska. Problémy s týmto typom zranenia členka sa ťažko liečia a zabraňujú tomu, aby sa zmenili na chronický stav. Holandský reprezentačný výber Ronald Koeman už pred niekoľkými týždňami upozornil na hráčovu situáciu a bol veľmi kritický k spôsobu, akým Barcelona v minulej sezóne viedla 27-ročného hráča.

Ak sa situácia s De Jongom potvrdí, mohol by to byť jeden z prvých veľkých problémov pre Hansiho Flicka, ktorý počíta s tým, že Holanďan zohrá v jeho projekte dôležitú úlohu. Frenkie de Jong má platnú zmluvu do roku 2026 a práve vstupuje do najlepšieho veku pre futbalistu. Barça si uvedomuje, že ak Frenkie nepredĺži zmluvu, existuje vysoké riziko, že o dva roky odíde zadarmo. V súčasnosti futbalista na ponuku novej zmluvy nereagoval. Z tejto situácie existujú dve východiská: buď Holanďan predĺži zmluvu, alebo klub urobí všetko pre to, aby svojho futbalistu predal za čo najlepšiu cenu.

zdroj: ara sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2024-07-04 22:38:35
Prodat Frenkieho aspoň za 80 mega by byl krásný sen, snad to klapne letos
2024-07-05 00:10:46
Celý tento článek se dá označit jako jedny velké hovna