Frenkie de Jong v minulej sezóne prekonal hranicu 200 zápasov v drese Barcelony. Od príchodu do klubu v roku 2019 bol Holanďan istotou pre každého nasledujúceho trénera. Je vôbec šiestym hráčom zo svojej krajiny, ktorý prekonal magickú hranicu 200 zápasov za Barçu.

Frenkie sa zúčastnil podcastu Barça One, v ktorom hovoril o svojich skúsenostiach v Barcelone, dobrých aj zlých momentoch: "Všetko sa to udialo veľmi rýchlo, pretože sa nepozastavujete nad tým, koľko zápasov ste odohrali, ale samozrejme, je na čo byť hrdý. Mám pred sebou ešte dlhú cestu, ale chcel by som byť Holanďanom s najväčším počtom zápasov v histórii Barçy," komentoval Frenkie, keď sa ho pýtali na jeho dojmy po odohraní 234 zápasov v drese Blaugranas. Ak De Jong skutočne sníva o prekonaní tohto rekordu, musí ešte preskočiť Reizigera, Kluiverta, Koemana a Cocu.

Na otázku o jeho najhoršom momente v klube De Jong bez váhania poukázal na výprask, ktorý Bayern uštedril Barcelone vo štvrťfinále Ligy majstrov. "Myslím si, že to bol najhorší večer mojej barcelonskej kariéry. Možno aj v histórii Barçy. Nebol som na všetkých zápasoch a neprežíval som to rovnako, ale ako hráč som to prežíval inak. Bol to zároveň najhorší zápas mojej doterajšej kariéry. Niekoľko prvých nocí sa mi ťažko spalo."

Na opačnom konci je pre De Jonga El Clásico, ktoré Barcelona vyhrala 4:0: "0:4 na Bernabéu bolo veľmi pekné. Poraziť Madrid je vždy príjemné. Vyhrať El Clásico bol veľmi príjemný pocit. Bolo to zvláštne, pretože sme boli v tabuľke za nimi. Keď sme ich porazili vo finále španielskeho Superpohára, bolo to veľmi príjemné. Zaslúžili sme si vyhrať," povedal stredopoliar.

Na záver rozhovoru Frenkie vyjadril svoju hrdosť na to, že je jedným z kapitánov Barcelony, a ubezpečil, že by chcel v Barçe zostať ešte veľa rokov. To potvrdzuje správy v tlači, podľa ktorých sa Holanďan nemieni nechať vytlačiť z klubu, kde poberá najvyšší plat v tíme.

zdroj: sport.es
foto: Twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.