Novinár Graeme Bailey tvrdí, že prezident Barcelony Joan Laporta plánuje v lete 2025 získať Erlinga Hålanda. Zaujímavé je, že Håland nie je novým prestupovým cieľom Barcelony. Predtým, ako podpísala Roberta Lewandowskeho z Bayernu Mníchov, klub zvažoval príchod útočníka Manchestru City.

Od tohto kroku však upustil kvôli finančným obmedzeniam a neochote Manchestru City rokovať. V súčasnosti nie je žiadnym tajomstvom, že cieľom Barcelony je posilniť kritické pozície, ako je ľavé krídlo a defenzívny stred poľa. Po vyriešení týchto oblastí sa tím zameria na hľadanie nového útočníka, ktorý by prípadne nahradil Lewandowskeho. Dovtedy už bude zrekonštruovaný Camp Nou pripravený, čo bude výrazným prínosom pre ich prestupové ambície.

Napriek záujmu Barcelony sa zdá byť veľmi nepravdepodobné, že Håland v dohľadnej dobe opustí Manchester City. Dokonca sa očakáva, že v roku 2025 bude mať Barcelona problém predložiť za útočníka konkurencieschopnú ponuku. Håland je hráč, ktorého v Barcelone veľmi obdivujú a jeho príchod by bol pre klub veľkým úspechom. Z finančného hľadiska sa však zdá, že dohoda je v blízkej budúcnosti takmer nemožná.

Súčasná trhová hodnota útočníka je extrémne vysoká a rovnako vysoký je aj jeho plat. Ako bolo naznačené pred niekoľkými mesiacmi, podpísanie Hålanda by Barcelonu stálo približne 175 miliónov eur, a to kvôli odstupnej klauzule v jeho zmluve s Manchestrom City. Táto klauzula sa po lete 2026 zníži, ale aj tak by boli náklady pre Barcelonu neúmerne vysoké.

Záverom možno povedať, že hoci záujem Barcelony o Hålanda je skutočný a jeho príchod do tímu by bol strategicky výhodný, finančné prekážky robia tento prestup veľmi nepravdepodobným. Klub by musel prekonať značné ekonomické problémy, aby sa tento sen stal skutočnosťou. V súčasnosti sa Barcelona sústredí na posilnenie iných kľúčových oblastí tímu s nádejou, že jedného dňa bude môcť získať hráča Hålandovho kalibru.

zdroj: @GraemeBailey
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2024-07-06 11:54:18
Laporta a Deco - veľmi dobre vedia, že je to úplne nemožné pri súčasnej finančnej situácii. Pre Barcu by bolo dobré, keby obaja odišli do zabudnutia. Rád by som vedel čo tým sledujú, že nás aj s niektorými novinármi zavádzajú takýmito kačicami. Sú to nereálne bludy na odpútanie pozornosti finančných problémov, ktoré Barca má.