Po veľkolepej sezóne Bayeru Leverkusen, v ktorej neprehral ani jeden ligový zápas, sa špekulovalo, kam pôjdu najlepší hráči tohto tímu. Ukázalo sa, že Xabi Alonso, architekt víťazného projektu, predĺžil zmluvu a spolu s ním zostane aj najväčšia hviezda klubu Florian Wirtz. To však neznamená, že nemecký záložník nezmení prostredie už na budúci rok.

Bavori, ktorí sú známi tým, že skupujú najlepších hráčov svojich ligových konkurentov, sa netajili tým, že mladý záložník je na vrchole ich zoznamu želaní. Zdá sa však, že ani Wirtz, ani jeho súčasný zamestnávateľ neboli ochotní rokovať. Herbert Heiner, prezident Bayernu, sa k tejto téme vyjadril v jednom z rozhovorov: "Florian Wirtz je neuveriteľne dobrý hráč. Máme šťastie, že v Nemecku máme takých hráčov, ktorých obdivuje celý svet. Dočítal som sa však, že v budúcej sezóne bude určite hrať za Bayer Leverkusen."

Wirtzova zmluva platí do roku 2027 a veľa bude závisieť od toho, ako sa tímu vedenému Xabim Alonsom bude dariť v budúcej sezóne. Ak sa im nepodarí zopakovať úspech, šanca na odchod špičkového futbalistu sa výrazne zvýši. Podľa Mundo Deportivo budú súpermi Bavorov v boji o podpis 21-ročného hráča Real Madrid a FC Barcelona. Správy o záujme Los Blancos v súvislosti s Wirtzom nie sú ničím novým, v Madride by mal nahradiť odchádzajúceho Toniho Kroosa.

Na druhej strane, možnosť, že by stredopoliar prestúpil do Barcelony, sa zdá byť nesplniteľným snom. Suma potrebná na prestup nebude nižšia ako 150 miliónov eur a záujemcov by aj tak nemalo byť málo. Na druhej strane nevieme, aká bude finančná situácia Barçy v budúcom roku; ak sa výrazne zlepší a klub bude ochotný opäť riskovať vyplatiť tak obrovskú sumu na jedného futbalistu, táto možnosť môže byť reálna.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2024-07-03 10:35:24
No aby Bellingham za 103 miliónov mal byť tak razantne lacnejší ako WIrtz, tak to sa mi nezdá ani náhodou😂😂😂 150 m je už cez čiaru
Aj za Raphinhu ponúkala Chelsea cez 70 miliónov a nakoniec hráč chce ísť len k nám a prišiel za 58 miliónov. Wirtz chce hrať za Barcu, takže to hrá v náš prospech.
2024-07-03 12:22:11
Atletov sa tu snažíme ukecat na splátky keďže nemáme peniaze na kúpu wiliamsa cash a o rok budeme kupovať hráča ktorého cena bude 130m ( ak zahrá podobne ako tento rok ) ...urcite