Katalánsky denník Sport informuje o odhaleniach britského denníka The Sun, ktorý sa domnieva, že Manchester City má záujem o získanie dvoch hráčov, ktorí sú vysoko na prestupovom zozname FC Barcelona. Ide o Joshuu Kimmicha a Daniho Olma.

Hneď na úvod zdôrazníme, že The Sun nie je známy tým, že by prinášal len overené informácie a jeho aktivity možno označiť za hľadanie senzácií. Nie je preto prekvapením, že anglickí novinári spojení s týmto denníkom dokonca poznajú presnú sumu, ktorú chcú Citizens za Kimmicha a Olma minúť - 118 miliónov eur. Samozrejme, Barcelona, ktorá je v ťažkej finančnej situácii, by musela túto ponuku prekonať, aby získala Nemca a Španiela.

Bayern Mníchov už teraz vie, že Kimmicha nebude možné udržať na ďalšiu sezónu. Prioritami bavorského klubu sú João Palinha, ktorý pôsobí vo Fulhame a Onana z Evertonu, o ktorého sa zaujíma aj Barcelona. Denník Sport zdôrazňuje, že o Kimmichov podpis sa uchádzajú Barcelona, Real, Liverpool a Manchester City, pričom Katalánci a The Citizens sú najvážnejšími kandidátmi vzhľadom na to, že Flick aj Guardiola už mali možnosť 29-ročného hráča trénovať a veľmi si ho vážia. Podľa denníka The Sun mala Barcelona v úmysle počkať na vypršanie zmluvy stredopoliara s Bayernom, aby ho získala zadarmo, ale záujem Manchestru City tento plán prekazil.

Príbeh Daniho Olma bol vysvetlený podobným spôsobom. Ofenzívny stredopoliar prešiel niekoľkými úrovňami mládežníckeho futbalu v Barcelone, ale svoj talent naplno ukázal až po odchode z klubu, a preto ho Barça chce späť. Sport a The Sun sa zhodujú, že Guardiola je zamilovaný do Olmovho herného štýlu a má v úmysle stiahnuť ho na Etihad za každú cenu. Red Bull Lipsko je vraj otvorený jeho predaju, pričom je potrebné nanovo vybudovať tím a s tým sú spojené nevyhnutné výdavky.

Sport dospel k záveru, že Barcelona musí čo najskôr nájsť vo svojom rozpočte 100 miliónov eur, ak by chcela získať Olma a Kimmicha. Na druhej strane treba mať na pamäti, že tieto informácie priniesol The Sun a katalánsky denník Sport.

zdroj: sport.es The Sun
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-07-03 16:37:54
Za mna ani jeden. Kimmich ma najlepsie za sebou a Olmo je dobry,ale nie extratrieda.Ak uz niekoho kupujeme ,musi byt o vela lepsi,nez ten,koho uz mame,resp kto nm vyjde z akademie. Radsej este rok dried biedu a potom uz kupit ozaj hraca na svetovej urovni : Haaland,Rodri,alebo skusit nakopnut nenalnene potencialy " Rashford. Udrzat Cancella ,ale dat ho na RB,nie LB.