Po svojich vynikajúcich výkonoch na EURO2024 sa Nico Williams pravdepodobne stal hlavným cieľom FC Barcelona počas tohto leta, a možno má vyššiu prioritu ako príchod pivota. Španiel zapôsobil na turnaji v Nemecku, čo síce nezvyšuje jeho odstupnú klauzulu, ale dáva mu silnú vyjednávaciu pozíciu, pokiaľ ide o plat. Podľa katalánskeho denníka Sport však môže byť Barcelona relatívne pokojná, pokiaľ ide o túžbu 22-ročného hráča prestúpiť na Camp Nou.

Ako uvádza David Bernabéu z denníka Sport, Barcelona si je vedomá, že operácia na získanie Nica Williamsa nebude jednoduchá, ale vie, že má v prospech kľúčový faktor: futbalista je pobláznený z prestupu na Camp Nou. Naznačujú to vraj všetky informácie, ktoré do klubu prichádzajú, a jedna z nich má súvisieť s Chelsea. Podľa Bernabéu sa Angličania usilujú o získanie krídelníka a po sprostredkovateľskom kroku dostali ráznu odpoveď: hráčovou prioritou je hrať za Barçu.

Na tomto mieste stojí za to konfrontovať správy Davida Bernabéua s dôveryhodnejším Fabriziom Romanom, ktorý tvrdí, že Chelsea sa o Nica pokúšala, ale od jeho prestupu upustila kvôli vysokým nákladom na takúto operáciu. Taliansky novinár nespomína nič o tom, že by Williams uprednostnil odchod do Barçy.

Bernabéu však tvrdí, že tí, ktorí sa zúčastnili na rozhovoroch, vraj Chelsea odporučili, aby bola pri tejto operácii trpezlivá, a naznačili, že vyvíjanie tlaku na hráča by už teraz mohlo dokonca pracovať proti The Blues. Z nejakého dôvodu novinár vie aj to, aký plat je Chelsea ochotná ponúknuť. Údajne sa hovorí o 15 až 20 miliónoch eur ročne v hrubom, čo by bolo výrazné navýšenie pre Nica, ktorý podľa Bernabéua v súčasnosti zarába v Atléticu 7,8 milióna eur ročne v hrubom.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2024-07-02 08:52:49
A kde je tá báseň ????
2024-07-02 08:55:28
Nemusel prodluzovat smlouvu a nemusel basnit