Barcelona pod vedením Flicka bolestivo valcovala svojich ligových súperov, ale skutočná skúška ju čakala až v Lige majstrov. Toto stretnutie s Bayernom malo definovať návrat Barçy do najvyššej európskej súťaže. Výsledok? Veľkolepé víťazstvo a potvrdenie túžby získať všetky tituly. Je možné v takejto situácii hľadať na tíme negatíva?

Podľa Luisa Miguelsanza z katalánskeho denníka Sport áno. Takým negatívom má byť hra Alejandra Baldeho, ktorý ešte nedosiahol formu, akú ukázal pred dvoma sezónami, keď zaznamenal rázny nástup do prvého tímu. 21-ročný hráč má problémy so zabezpečením ľavého krídla a zajtra ho čaká ešte ťažšia úloha, keď bude musieť zastaviť Viníciusa a Kyliana Mbappého.

Podľa denníka Sport Hansi Flick už pri svojom príchode uznal, že práve v obrannej línii je najväčší problém Barcelony. João Cancelo aj Alejandro Balde sú vyložene ofenzívni hráči, čo znamená, že ľavé krídlo nebolo dostatočne chránené. Navyše Portugalčanovi nebolo predĺžené hosťovanie a Španiel zostal na svojom poste fakticky bez konkurencie.

Keď bol Xavi ešte trénerom Barcelony, jeho plánom na zastavenie Viníciusa bolo prilepiť mu 'náplasť' v podobe Arauja. Teraz, keď je Uruguajčan zranený, zodpovednosť padne na celú obrannú líniu. Kvôli zraneniu Rodriga si Mbappé a Vinícius budú častejšie vymieňať pozície a obaja hráči majú veľkú rýchlosť a kvalitu v hre 1:1. Hansi Flick má pred sebou ťažký oriešok vzhľadom na to, ako vysoko je defenzívna línia Barçy postavená, čo ju robí zraniteľnou voči protiútokom.

Treba sa poctivo pozrieť na hru Alejandra Baldeho - síce má ďaleko od dokonalosti, ale v zápase proti Bayernu bol často sám. Bavori obchádzali stredovú líniu Barcelony dlhými rozohrávkami a často si loptu prehadzovali na druhé krídlo. Týmto spôsobom mladému Španielovi nikto nepomáhal a ten musel neustále bojovať v súbojoch 1:1. Pre trénerský štáb bude preto dôležité nájsť správne taktické riešenie. Mladík sa vyznačuje aj veľkou rýchlosťou, ktorá bude mať značný význam pri súbojoch s ofenzívnymi hviezdami Realu. Navyše, vzhľadom na jeho ofenzívne dispozície a ťažkosti klubu z hlavného mesta s obsadzovaním krajných obrancov by bolo nerozumné Baldeho vyradiť. Pod taktovkou Hansiho Flicka môže opäť získať svoju najlepšiu verziu.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2024-10-25 19:25:41
No zatím mu to nejde ani dopředu ani dozadu.
2024-10-25 20:58:44
Má za zápas několik skvělých náběhů za obranu a je 150x volný, ale nikdo mu to nenahraje. Potom když má míč jsou u něho až 3 obránci, protože je rychlý a 1 na 1 super. Tudíž nezmůže tolik a nemá takové dovednosti jako Yamal a centry má slabší, neřekl bych, že je slabý článek, spíše tam chybí porozumění a souhra