Lamine Yamal sa stal medzinárodnou hviezdou a jeho mediálne kroky sú sledované rovnako ako kroky Ronalda alebo Messiho. 17-ročný mladík nosí strojček na zuby a na zajtrajšie El Clásico sa rozhodol objednať si špeciálnu verziu vo farbách Blaugranas.

Lamine Yamal sa doteraz stretol s Realom Madrid dvakrát: v októbri 2023 a v apríli 2024. Zatiaľ nestrelil gól ani nezaznamenal asistenciu, hoci po poslednom zápase proti tímu z hlavného mesta bol vyhlásený za MVP. Zajtrajší zápas bude preto príležitosťou na zlepšenie jeho štatistík, a tie má 17-ročný mladík v tejto sezóne vynikajúce.

Španiel doteraz strelil 5 gólov a zaznamenal 7 asistencií v 13 odohraných zápasoch. Štatistiky však nevystihujú, akým dôležitým článkom vo Flickovej mašinérii Lamine je. Napriek svojmu mladému veku uniesol obrovský tlak zápasu proti Bayernu (hoci tam najviac zažiaril Raphinha), hral s takmer neslýchanou ľahkosťou a pokojom.. Zajtra ho čaká ďalšia veľká výzva a dúfajme, že aj premiérový zásah proti historickému rivalovi Barcelone.

zdroj: Instagram
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2024-10-25 20:09:17
Yamal hrá zatial v každom zapase
ako komplexný hráč, a vek u neho je len číslo,a Lewa je stratený....starý pomalý