V zostave Barcelony na zápas proti Realu Madrid by nemalo byť veľa prekvapení. Jedinou väčšou otázkou je, kto doplní trojicu v strede poľa, v ktorej pravdepodobne budú Marc Casadó a Pedri.

Prvý menovaný si po výbornom výkone proti Bayernu buduje svoju pozíciu v tíme a Hansi Flick nemá dôvod ho vyradiť zo zostavy. Pedriho prítomnosť je tiež nespochybniteľná. V druhej formácii tak zostáva jedno voľné miesto a vzhľadom na rôznu dobu rekonvalescencie zranených stredopoliarov nie je isté, ktorý z nich sa objaví v základnej jedenástke. Ďalšou možnosťou by bolo presunúť Raphinhu do stredu, ale je nepravdepodobné, že nemecký tréner pošle na ihrisko ďalšieho krídelníka - Paua Victora alebo Ansu Fatiho.

Najmä preto, že Flick má medzi stredopoliarmi k dispozícii naozaj široké spektrum možností, hoci kľúčová bude v tomto prípade fyzická príprava. A tu sa ako favorit ukazuje Fermín López. Tento 21-ročný hráč sa najrýchlejšie zotavil zo zranenia a okrem 24 minút na ihrisku v súboji so Sevillou figuroval v základnej zostave aj v dueli proti Bayernu. Opäť potvrdil svoju dravosť a efektivitu, keď sa mu napriek iba ôsmim presným prihrávkam podarilo zaznamenať 2 asistencie.

Do hry sa vrátili aj ostatní stredopoliari. Frenkie de Jong sa na ihrisku objavil začiatkom októbra v zápase proti Young Boys a odvtedy odohral na ihrisku celkovo 53 minút. Holanďan však proti Seville nehral kvôli drobnému ochoreniu. Nedávno nastúpil na takmer polhodinu v konfrontácii s Bayernom, ale do zostavy sa zapája veľmi pomaly. Ešte väčšia opatrnosť panuje v prípade Gaviho, ktorý v posledných dvoch zápasoch odohral 12 minút.

Návrat Daniho Olma trval o niečo dlhšie, ako sa očakávalo. Španiel napokon odohral štvrťhodinu v súboji proti Bayernu a je otázkou, či to bude stačiť na to, aby dnes nastúpil od prvej minúty. Olmo by bol zároveň ofenzívnejšou alternatívou ako De Jong alebo dokonca Fermín. Naopak, niet pochýb o zdravotnom stave Pabla Torreho, ktorý v tejto sezóne preukazuje skvelú efektivitu (3 góly za 209 minút). V štyroch októbrových zápasoch však 21-ročný hráč strávil na ihrisku len štvrťhodinu, takže napriek dobrému zdravotnému stavu nemusí byť favoritom v boji o miesto v strede poľa pre stretnutie s Realom.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: Twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-10-26 14:55:14
olmo alebo fermin