Po utorkovom zápase Ligy majstrov na Santiago Bernabéu sa začali množiť špekulácie o možnej účasti Lucasa Vázqueza v zápase proti Barcelone. Ako informoval madridský denník Marca, tretí kapitán Realu Madrid nastúpi v sobotňajšom zápase v základnej zostave. Ancelotti nepochybuje a vie, aký dôležitý je tento obranca v súčasnom tíme a ako veľmi bude musieť prispieť v nasledujúcich mesiacoch.

Ako píše José Felix Díaz z madridského denníka Marca, ak je v súčasnom kádri Realu Madrid niekto, kto je schopný zvrátiť akúkoľvek situáciu, je to Lucas Vázquez. V zápase proti Borussii Dortmund v Lige majstrov nevyzeral veľmi dobre, ale Carlo Ancelotti mu dal dôveru a reakcia hráča bola okamžitá. Pochopil, že situácie ako druhý gól Nemcov sa nemôžu opakovať, a spolu so spoluhráčmi dokázal zápas otočiť. Lucas Vázquez bol rozhodujúci aj v poslednom zápase Realu Madrid proti Barcelone na Santiago Bernabéu. V odpovedi na gól Fermína strelil vyrovnávajúci gól na 2:2 a potom asistoval pri víťaznom góle Juda Bellinghama.

Hoci sa hovorilo o tom, že Eder Militão by mohol hrať na pravej strane obrany a Rüdiger v strede s Tchouaménim, José Felix Díaz z denníka Marca uvádza, že v zápase s Barcelonou k žiadnej revolúcii nedôjde. Militão bude pokračovať v strede obrany v dvojici s Rüdigerom, zatiaľ čo Tchouaméni sa vráti do základnej jedenástky a bude hrať v strede poľa po boku Federica Valverdeho. To vyvoláva otázku, či bude v zostave miesto pre Luku Modrića, keďže v stredovej formácii by mali hrať Valverde, Camavinga, Tchouaméni a Bellingham.

Tréneri Los Blancos nepochybujú o tom, že Barcelona nezmení svoj prístup, vďaka ktorému sa dostala na čelo LaLigy a v Lige majstrov porazila Bayern. Podľa Felixa Díaza z tohto dôvodu pracujú na tom, ako prekonať tlak, pod ktorým bude Flickov tím vzhľadom na potenciál Realu Madrid s Viníciusom a Mbappém vpredu.

Realu Madrid budú v zápase na Santiago Bernabéu pre zranenia chýbať Alaba, Carvajal, Courtois a Rodrygo, Barcelone zasa Araujo, Ter Stegen, Christensen, Ferran, Bernal a pravdepodobne aj Eric García.

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-10-25 23:44:18
velmi ma zaujima aku taktiku zvoli taliansky klobasnik a ako bude vyzerat zapas. Xaviho styl bolo drzanie lopty a real hral na protiutoky a nakopavane lopty na gambateho cernoska. Flick si ale na drzani lopty nezaklada