V priebehu rokov si v El Clásicu zahralo niekoľko legiend futbalu na oboch stranách. Len málo z nich si však v priebehu rokov udržalo svoju kvalitu v týchto zápoleniach. Okrem takých hráčov ako Lionel Messi, Xavi Hernandez, Andres Iniesta a ďalších, ktorí sú známi svojimi famóznymi výkonmi pri víťazstvách nad Realom Madrid, je jednou z klubových legiend aj Ivan Rakitić.

Chorvátsky stredopoliar bol vždy spoľahlivou voľbou na ihrisku aj pod najväčším tlakom a počas svojho pôsobenia v klube vyhral päť z ôsmich El Clásico, ktoré odohral na Santiago Bernabéu. V rozhovore s médiami pred dnešným El Clásicom Ivan Rakitić prezradil, čo bolo kľúčom k úspechu Blaugranas na Santiago Bernabeu v čase, keď bol hráčom, a zdôraznil mentálny aspekt hry: "Na Bernabéu sa nám hralo veľmi dobre, pretože Madridčania sa viac otvorili, ako keď prišli na Camp Nou, pretože hrali doma pod tlakom a naši útočníci mali viac priestoru," poznamenal.

Súčasne požiadal médiá a fanúšikov, aby zachovali trpezlivosť s projektom Hansiho Flicka a ako sa tím bude len zlepšovať, keď mladé jadro získa skúsenosti: "Na mladých hráčov nemôžeme vyvíjať tlak, musíme si ich užívať. Majú všetko pred sebou a my ich musíme nechať užívať si, no tlak je na veteránov. Aby sme naďalej videli úsmevy Lamineho, Paua, Gaviho, ktorý sa teraz vrátil, Pedriho, ktorý opäť tancuje v poli," dodal.

Barcelona ide do dnešného stretnutia na Santiago Bernabéu s trojbodovým náskokom pred Realom Madrid. Víťazstvo proti úradujúcim majstrom by bolo obrovským vyhlásením zo strany Hansiho Flicka.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-10-26 13:56:29
Neviem ale nenazval by som Rakitiča Legenda