Edson Arantes do Nascimento poskytol rozhovor pre magazín CQ, v ktorom obdivoval Barcelonu a komentoval aj šampionát v Rusku.

Najlepší tím sveta

"Stále milujem môj dávny klub Santos, ale rád si pozriem aj najlepšie tímy na svete. V súčasnosti je takým tímom najpravdepodobnejšie Barcelona. Predtým to bol Real. Futbal môže byť stále pekný, ale teraz je dôležitejší výsledok, než štýl hry. Existujú ešte skvelí hráči, ktorí dokážu robiť výnimočné veci, ale niektorí len hrajú a to nie je také pekné."

"Väčšina detí sleduje Messiho, Ronalda, Neymara, ale takisto poznajú aj meno Pelého! Je možné, že to počuli od rodičov či od starých rodičov. Je to veľká zodpovednosť, pretože v živote nemôžem urobiť chyby. Pre tie deti bude vždy musieť byť príkladom, ale Bohu som za túto česť vďačný."

Odchod Neymara do PSG

"Myslím, že pre neho je to dobré, pretože v Barcelone bol vždy v Messiho tieni. V Paríži má šancu dokázať, čo dokáže urobiť, pokiaľ tím bude vybudovaný okolo neho. Má šancu hrať ako desiatka."

Favoriti MS v Rusku

"Brazília stále patrí medzi favoritov, ale myslím si, že dariť sa bude aj Argentíne. Šampionát je vždy plný prekvapení. Pokiaľ ide o našu reprezentáciu, máme niekoľko veľmi dobrých hráčov, ale nemáme silný tím. Vyzerá to tak, že všetky najlepšie kluby majú v tíme Brazílčana. Neymar je v PSG, Marcelo v Reale, Coutinho v Barcelone, Firminho v Liverpoole... Ale postarať sa o to, aby zahrali ako silný tím bude pre Titeho ťažkou úlohou."

zdroj: mundodeportivo.es
foto: mundodeportivo.es

MiskoTM

5
2018-06-15 16:16:50

uz 10 rokov

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.