Katalánci rozbili aj Real Madrid a po Bayerne nadelili 4 góly ďalšiemu veľmi silnému súperovi. Čo nám El Clásico na Bernabéu ukázalo?

Najlepšie: Koncert v druhom polčase

Po prvom polčase si asi nikto nemyslel, že sa tento zápas skončí takým vysokým víťazstvom Barcelony. Prevaha vo fyzickej príprave, stabilita v strede poľa po príchode Frenkieho de Jonga a dobré striedanie Olma znamenali, že zverenci Hansiho Flicka dokázali pokojne kontrolovať zápas a nastrieľať súperovi viac gólov. Robert Lewandowski využil dve situácie v priebehu dvoch minút, ktorými dal tímu voľnosť. Poliak mohol a mal pridať ďalšie dva góly, ale nikto mu to nebude mať za zlé. O to viac, že Raphinha a Lamine Yamal pridali po jednom góle. Barcelona dnes takmer dokonale bránila, s klinickou presnosťou zakladala ofsajdové pasce, zatiaľ čo po prestávke využívala voľné priestory a talent útočníkov, čím Real Madrid deklasovala. Na takýto výkon sa oplatilo čakať. Bude ešte niekto spochybňovať zmeny, ktoré vykonal Hansi Flick?

KLIKNI SEM a získaj kalendár na rok 2025!

Najhoršie: Pred prestávkou trochu nervozity

Prvých 45 minút nebolo pre hostí jednoduchých. Real Madrid udržiaval intenzitu a snažil sa posielať lopty za chrbty vysoko postavených obrancov. Minimálne trikrát boli veľmi blízko ku gólu, zatiaľ čo Barcelona mala problémy v strede poľa. Mimo hry bol Fermín López, ktorý zaznamenal len sedem presných prihrávok. Našťastie sa podarilo udržať bezgólovú remízu a v polčase trochu zmeniť systém hry. Ale taký je futbal - nemôžete dominovať v každom zápase počas 90 minút.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2024-10-27 00:14:23
Dnes si pochvalu zasluzi aj pena ze konecne vybiehal po lopty a pochytal co bolo treba. Hadam sa chalan chyti.
2024-10-27 00:40:26
Tak ale tie offsideove pasce su tento rok nasou najväčšou zbraňou. Flick na trón.
Kiez by ostal ďalších 10 rokov.