Trénera Barcelony Hansiho Flicka čaká tento víkend vôbec prvé El Clasico, keď jeho tím sa na Santiago Bernabeu stretne s Realom Madrid.

Barca ide do zápasu s vysokým sebavedomím a morálkou po ráznom víťazstve 4:1 nad Bayernom Mníchov v Lige majstrov UEFA začiatkom tohto týždňa. Hansi Flick však chce vyriešiť jeden problém, ktorý by podľa neho mohol Reale Madrid využiť vo svoj prospech.

Flick sa obáva, že Real Madrid by mohol využiť vysokú líniu defenzívy

Podľa informácií katalánskeho denníka Sport chce tréner Barcelony pred kľúčovým zápasom na Santiago Bernabeu skutočne vyriešiť slabiny tímu v defenzíve, a to aj napriek pôsobivému víťazstvu tímu proti Bayernu Mníchov. Odkedy Flick prevzal vedenie na Camp Nou, zaviedol svoj charakteristický štýl vysokého pressingu, ktorý si vyžaduje, aby sa obranná línia výrazne vysunula vyššie.

Hoci sa tento prístup v La Lige vo všeobecnosti osvedčil, zápas s Bayernom poslúžil ako varovný signál o jeho potenciálnych rizikách proti elitným súperom. Podľa denníka bol Flick počas zápasu Ligy majstrov výrazne znepokojený priestormi, ktoré jeho tím nechával za obrancami - Julesom Koundém a Alejandrom Baldem. Je cítiť obavy, že tieto defenzívne slabiny by sa mohli ukázať ako problematické najmä proti rýchlym útočníkom Realu Madrid.

Flickova prítomnosť pri postrannej čiare počas zápasu s Bayernom zvýraznila jeho obavy, najmä keď nemecký celok ľahko prenikal za obranu Barcelony, čo malo za následok, že Harry Kane strelil 2 góly, hoci ten prvý bol nakoniec anulovaný kvôli tesnému postaveniu mimo hry.

Presing mužstva nebol dostatočne účinný, čo umožnilo Bayernu ľahko hrať zozadu a využívať priestor za oboma obrancami. Táto zraniteľnosť by sa mohla naplno ukázať proti hrozbe Kyliana Mbappého a Viniciusa Jr. Pri absencii Rodryga sa Flick obáva najmä plynulého pohybu ofenzívnej dvojice Realu Madrid, pričom Mbappe a Vinicius môžu ľubovoľne meniť svoje pozície.

Obranný systém musí byť pevnejší ako proti Bayernu, ktorý si napriek slabému zakončeniu vytvoril množstvo šancí. Výsledok tejto taktickej bitky by sa mohol ukázať ako rozhodujúci v súboji medzi Barcelonou a Realom Madrid.

zdroj: sport.es
foto: Twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2024-10-26 10:22:16
Flick má absolútnu pravdu. Obaja krajný obrancovia sa po vysunutí dopredu potom veľmi vlažne a pomaly vracali na svoje pozície. Hlavne Balde po strate lopty doslova vyklusával pri návrate späť. A to môže Real dnes veľmi ľahko trestať, preto je naozaj potrebné urobiť taktické opatrenie na oboch krajoch obrany. Dúfam že sa to podarí a pripíšeme so ďalšie tri body.
2024-10-26 11:03:06
Ja som osobne úplne proti tomu, aby sme mali tak veľmi vysunutú obranu proti RM. Veď to bude voda na ich protiútokový mlyn.