4:0. Po dva a polročnej prestávke sme sa dočkali úžasného víťazstva Barcelony na Santiago Bernabéu. A kto má na tomto triumfe najväčšie zásluhy?

1. Majstri ofsajdov

Obranná línia na čele s Iñigom Martínezom vytvorila v tejto sezóne skutočné rekordy, pokiaľ ide o chytanie súperov do ofsajdu - a my to vieme naisto. Taký pôsobivý výkon ako na Bernabéu sa však nedal očakávať. Dvanásťkrát sa hráči Realu ocitli v postavení mimo hru, z toho osemkrát sa v ňom ocitol sám Kylian Mbappe. Prvý polčas bol hrou na centimetre, ktorá si vyžadovala maximálnu koncentráciu za každých okolností. Výsledok? Napriek nervozite fanúšikov sa Los Blancos do prestávky dostali len k jednej strele - a aj to nepresnej.

2. Životný zápas Iñakiho Peñu?

Pravdepodobne všetci práve poukazovali na brankársky post ako na potenciálne slabé miesto Barcelony. Dnes však Peña ukázal, že to nebola náhoda, že sa ocitol práve v takomto klube. V kľúčových momentoch vychytal Kyliana Mbappého a jeho nábehy dopredu tentoraz nesprevádzala panika. Opäť bol aj skutočným talizmanom tímu - síce vyťahoval loptu zo siete, ale gól z toho nebol. Ak Peña doteraz nedal dôvod na to, aby sme ho posadili na lavičku, teraz sa prvý tím ešte viac vzdialil od Wojciecha Szczęsneho.

3. Robert Lewandowski zažíva ďalšiu mladosť

Double na Santiago Bernabéu hovorí za všetko. Najprv pokojným zásahom tesne pred pokutovým územím a o chvíľu neskôr nechytateľnou hlavičkou. Okrem toho Poliak tvrdo pracoval pre tím, dostával ďalšie údery od Edera Militãa či Antonia Rüdigera, ako aj odstraňoval nebezpečenstvo pri postupných pasážach hry. A je len škoda absencie odkazu na krásny príbeh Jana Urbana - Lewy sa mal stať ďalším Poliakom s hetrikom, ktorý dnes na Bernabéu mal streliť.

4. Casadó - Pedri

Vlastne by sa dalo skopírovať závery z posledného zápasu proti Bayernu, kde sme sa rozplývali nad hrou oboch týchto hráčov. Obaja boli kľúčoví pre to, aby Barcelona získala kontrolu nad loptou. Obaja tiež statočne čelili hráčom Realu, ktorí mali oveľa lepšie fyzické predpoklady. Zaujímavé je, že obaja dnes pridali to, čo býva najväčšou devízou druhého menovaného - bol to Casadó, ktorý zahral fenomenálnu kolmú prihrávku na Lewandowskeho, zatiaľ čo Pedri bol zasa výborný na prijímajúcej strane. Napriek rastúcej konkurencii v stredovej formácii nebude pre hráčov, ktorí sa vracajú po zranení, ľahké vyhrať súťaž ani s jedným z nich.

5. Lamine Yamal a Raphinha si robia svoje

Robert Lewandowski dnes zažiaril, zatiaľ čo ostatní členovia nového barcelonského tridente hrali nenápadnejšie, než na čo sme boli v poslednom čase zvyknutí. Tak či onak, nakoniec sa obaja presadili - najprv sa do streleckej listiny zapísal Lamine Yamal po prihrávke Raphinhu a potom svoj zásah pridal aj Brazílčan. Ak bol tento zápas súbojom skvelých útočníkov, boli to práve barcelonskí, ktorí dnes dokázali, že sú oveľa lepší.

zdroj: fcbarca.com
foto: Twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.