Letné prestupové obdobie sa oficiálne začalo. Barcelona sa stále nevrátila k pravidlu 1:1, hoci podľa Lluisa Miguelsanza z katalánskeho denníka Sport by sa tak mohlo stať v prvej polovici júla. Okrem toho, aby mohla Barça podpísať dvojicu elitných posíl do tímu, a to nákup pivota a krídelníka, možno bude musieť predať jedného zo svojich hráčov za veľké peniaze.

Všetko nasvedčuje tomu, že dvaja hráči, ktorých si klub vzal na mušku, sú Mikel Merino a predovšetkým Nico Williams. Krídelník španielskej reprezentácie, ktorý hrá výborný futbal na EURO 2024, by bol odpoveďou na prestup Kyliana Mbappého do Realu Madrid. Veľkou výzvou je získať dostatok peňazí na uskutočnenie týchto operácií. Časť z nich bude pochádzať z toho, čo sa podarí ušetriť na hráčoch, ktorí v tíme nebudú hrať dôležitú úlohu: Clement Lenglet, Ansu Fati či Pablo Torre, ale predovšetkým by sa ako kľúčový mohol ukázať predaj niekoho z dvojice Raphinha - Ronald Araujo.

Podľa Miguelsanza nie je vylúčené ani to, že by mohlo dôjsť k odchodu oboch futbalistov. Všetko bude závisieť od toho, ako sa vyvinú rokovania o udržaní Uruguajčana. Barcelona predpokladá, že Araujo dostal veľmi dobrú ponuku od Manchestru United. Barcelona svoju ponuku na predĺženie jeho zmluvy nezvýši. Klub v tejto otázke dosiahol svoj limit a teraz je na ťahu stopér. Ak nepredĺži zmluvu, Barça stanoví jeho cenu na minimálne 75 miliónov eur, čo by jej umožnilo podpísať dvoch hráčov, na ktorých sa zamerala, a prípadne opäť získať Joãos na hosťovanie.

Ak Ronald Araujo neodíde, všetko sa otočí smerom k Raphinhovi. Športový riaditeľ Deco sa zatiaľ zdráha predať Brazílčana, ale ak by mal prísť Nico Williams, Raphinha nebude mať miesto na krídlach, kde by hrali dvaja reprezentanti La Roja, Williams a Lamine Yamal. Saudská Arábia ponúka Brazílčanovi trojnásobok platu, ktorý má v súčasnosti v Barcelone. Hlavným problémom však je, že Raphinha nechce počúvať ani hovoriť o svojom možnom odchode z Camp Nou. Brazílsky krídelník má za sebou dobrú sezónu, ale príchod Nica Williamsa by mohol dať viac nielen na ihrisku, ale bol by pozitívnym impulzom pre celé barcelonismo.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2024-07-02 10:50:10
Ja ti neviem, OK ešte miesto Arauja je kdo hrať…čo budeme ale robiť s pravým krídlom spoliehať sa celú sezonu na Lamine? Za ním zostáva Ferran, to ako keby ani nebola náhrada…
2024-07-02 11:32:05
Predáme Raphinhu,alebo Arauja aby mohol prísť Merino???-to je vtip ?To radšej chlapci z B-čka a povedzme Nico.