Barcelona už plánuje svoj návrat na Camp Nou, keď sa dokončí fáza prác, ktoré umožnia návrat fanúšikov do klubového chrámu. Práce napredujú dobrým tempom a prezident Laporta už niekoľkokrát povedal, že ak nedôjde k žiadnym komplikáciám spôsobených vyššou mocou, bude možné vrátiť sa domov v roku 2024. Ako sa dozvedel katalánsky denník Mundo Deportivo, v kalendári vedenia klubu je už červeným zakrúžkovaný dátum - 15. december 2024.

Pôvodná predstava vedenia bola, že návrat na Camp Nou sa bude zhodovať s dátumom 125. výročia založenia klubu, ktoré pripadá na 29. novembra. Nakoniec sa však rozhodlo veci neunáhliť a Barça plánuje požiadať La Ligu, aby sa prvé stretnutie na Camp Nou uskutočnilo 15. decembra. Išlo by o jedno z posledných stretnutí v tomto roku pred vianočnou prestávkou. Ako informuje Mundo Deportivo, predpokladá sa, že by sa mohlo vpustiť 60% celkovej kapacity štadióna, ktorá je plánovaná na 105 000 miest. To znamená, že na zápas by mohlo byť k dispozícii 63 000 vstupeniek. Barça dostala od mestskej rady Barcelony súhlas na predĺženie harmonogramu prác na Camp Nou. Od 6. apríla budú práce na štadióne pokračovať od pondelka do piatku od 8.00 do 0.00 hod. a v sobotu od 10.00 do 0.00 hod.

Na 25. apríla je naplánované zasadnutie vedenia Barcelony, na ktorom sa bude riešiť dôležitá otázka týkajúca sa štadióna: cena permanentiek pre socios na nasledujúce dva roky. Treba mať na pamäti, že v budúcej sezóne bude Barça hrať na Montjuïc do spomínaného 15. decembra. Ceny permanentiek, ktoré klub stanoví, budú zahŕňať právo na vstup na zápasy hrané na Montjuïc aj na Camp Nou. Otázne je, či zvýšenie cien bude platiť od začiatku sezóny, alebo sa odloží až do dátumu úplného dokončenia štadióna, teda do roku 2026. Treba tiež pripomenúť, že návrat na Camp Nou, ako uvádza Mundo Deportivo, bude bez akéhokoľvek prekrytia, keďže tretia úroveň tribún nie je hotová. Prakticky všetky VIP lóže na Spotify Camp Nou sú už povolené na predaj. Je ich 14, pričom cena za každú z nich je 8 000 eur.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.