Barcelona potrebuje získať defenzívneho stredopoliara, ktorý dokáže uniesť ťarchu hry v prvom tíme. Veľa sa hovorí o príchode Guida Rodrígueza, ale očakáva sa, že to bude záložná možnosť, ktorá v kádri nahradí Oriola Romeua. Hráčom, ktorého si trénerský štáb najviac cení, je Joshua Kimmich.

Ako píše Ferran Martínez z katalánskeho denníka Mundo Deportivo, Xavimu a Decovi je jasné, že defenzívny stred poľa potrebuje posily, ktoré by skutočne skvalitnili mužstvo. Minuloročný prestup Oriola Romeua sa nakoniec ukázal ako dosť prestrelený, pričom pozíciu pivota Barcelony v tejto sezóne zaplátali Andreas Christensen alebo İlkay Gündoğan.

Možnosť, ktorá sa trénerom Barçy pozdáva najviac, je Joshua Kimmich. Od nemeckého záložníka Bayernu sa očakáva, že bude niekým, kto môže do tímu priniesť vysokú taktickú a fyzickú úroveň, ako aj skúsenosti z dôležitých zápasov, do ktorých zasiahol so svojím klubom aj národným tímom. Cení sa aj jeho organizačná schopnosť, schopnosť udržať nervy na uzde a všestrannosť, keďže môže hrať nielen na pozícii pivota, ale aj vyššie v stredovej formácii alebo na pravej strane obrany.

Xavi a Kimmich sa už minulé leto viackrát rozprávali, čo môže svedčiť o jeho motivácii prestúpiť do Barcelony. Mundo Deportivo tiež zdôrazňuje, že Nemcovým obľúbeným hráčom a vzorom bol práve súčasný tréner Barçy, takže by si určite nechcel nechať ujsť príležitosť hrať pod jeho vedením.

Joshuovi Kimmichovi končí zmluva v júni 2025 a Bayern Mníchov by si ho rád udržal, pretože je dôležitým hráčom a jedným z kapitánov. Nedávno sa však objavili informácie, že Nemci majú záujem o Adriena Rabiota, ktorému sa končí zmluva s Juventusom.

Kimmich sa bude musieť rozhodnúť a má tri možnosti. Predĺžiť zmluvu s Bayernom, počkať, kým sa stane budúci rok voľným hráčom, alebo odísť z klubu už toto leto. Rozhodnúť sa má ešte pred začiatkom Majstrovstiev Európy (14. júna). Nový tréner by mohol byť faktorom, ktorý ho presvedčí, aby zostal v Mníchove. Veľa sa hovorí o Ralfovi Rangnickovi, ktorý by mal nahradiť Thomasa Tuchela. Súčasného trénera rakúskej reprezentácie si Joshua Kimmich veľmi váži.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-05-02 10:13:12
Ja si stále myslím, že on hraje dobre DMF iba v double pivotovi. To isté ako Fdj…čiže ak predáme mladšieho Fdj a privedieme staršieho kimmicha, sme presne tam kde sme boli