Hetrik Roberta Lewandowskeho v zápase proti Valencii priniesol Barcelone dôležité tri body v boji o druhé miesto v tabuľke a účasť v španielskom Superpohári. Médiá však pripomínajú, že ak Poliak strelí ďalšie 2 góly, Barça bude musieť Bayernu zaplatiť ďalší bonus.

Robert Lewandowski strelil v zápase proti Valencii svoje 21., 22. a 23. gól v sezóne. Poliak na to potreboval 44 zápasov a 3 435 minút (gól každých 150 minút). Ako upozorňuje Gabriels Sans z katalánskeho denníka Mundo Deportivo, ak Lewandowski strelí v posledných piatich ligových zápasoch ešte 2 góly, FC Barcelona bude musieť Bayernu zaplatiť bonus 1,25 milióna eur. Je to preto, že pri jeho prestupe z Bayernu bol takýto bonus dohodnutý za prekročenie hranice 25 gólov v sezóne.

Barça kúpila Lewandowskeho za 45 miliónov eur plus bonusy vo výške 5 miliónov eur. Konkrétne sa Barça zaviazala zaplatiť 1,25 milióna eur navyše za každú sezónu, v ktorej Poliak prekročí hranicu 25 gólov v oficiálnych súťažiach. Za predpokladu, že sa to 35-ročnému hráčovi podarí v každej zo štyroch sezón platnosti jeho zmluvy (do roku 2026), celková prestupová suma by bola 50 miliónov eur.

Niet pochýb o tom, že Lewandowski by bol veľmi rád, ak by tento bonus musel byť vyplatený. Poľský útočník si chce v posledných piatich zápasoch ligovej sezóny napraviť chuť a obhájiť titul v Trofeo Pichichi. Zatiaľ je so 16 gólmi na štvrtom mieste v tabuľke strelcov.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-05-01 10:04:05
Roque na pľac!!