V priebehu rokov sa v médiách objavili správy o viac či menej pokročilých kontaktoch medzi Barcelonou a Marcom Verrattim. Talian, ktorý momentálne pôsobí v Katare, mal teraz sám ponúknuť svoje služby katalánskemu klubu.

Joshua Kimmich, Guido Rodríguez a teraz Marco Verratti. Existuje niekoľko možností, ktoré Barcelona zvažuje na posilnenie pozície defenzívneho stredopoliara pred budúcou sezónou. Talian sa mohol k Barçe pripojiť už minulé leto, ale PSG uzavrelo všetky možnosti tohto prestupu, čoho výsledkom bolo, že Verratti skončil v katarskom Al-Arabi.

31-ročný stredopoliar mohol v roku 2017 prestúpiť aj do Barcelony, čo sa mu tiež nepodarilo. Teraz by bol veľmi otvorený návratu do Európy a možnosti reprezentovať farby Barçy. V klube ho však nepovažujú za prioritu, a to aj napriek tomu, že si jeho skúsenosti cenia. Pochybuje sa o tom, či bude schopný konkurovať na najvyššej úrovni, keď sa vráti z 'futbalového dôchodku' v Katare, hoci samotný hráč verí, že v Európe má stále čo dokazovať.

Je zrejmé, že Marco Verratti by musel urobiť kroky aj k tomu, aby prijal veľmi veľké zníženie svojho platu. Barcelona nie je v pozícii, aby mu mohla platiť toľko, koľko zarábal v PSG, nehovoriac o tom, keď ide o jeho katarskú výplatu. Ak sa chce Talian vrátiť do Európy a dokázať, že je stále futbalistom, ktorý dokáže konkurovať na najvyššej úrovni, musel by sa pre túto myšlienku obetovať. A samotná Barcelona by musela byť presvedčená, že Verratti by pre ňu mohol byť dobrou voľbou.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2024-05-02 11:07:04
Ani zadarmo, toľko krát využil Barcu k tomu, aby si vyjednal lepší plat. Plniť sny si mohol, ked bol na vrchole.
2024-05-02 14:35:25
Akože keď som zvykol sledovať PSG, tak tam bol minule sezony v strede jediny, čo mal top kvalitu - technika, riešenie situácií.

Ale príde mi dosť lenivý, hoci techniku ma super. Asi skôr nie.