Finančné problémy Barcelony nie sú pre fanúšikov klubu žiadnym tajomstvom. Zníženie platového stropu, problémy s registráciami hráčov, to je každodenná realita pre fanúšika Blaugranas. Hoci sa klub pomaly dostáva na správnu cestu, k čomu by mu čiastočne pomohol aj 100-miliónový bonus za predĺženie kontraktu od spoločnosti Nike, najlepším spôsobom, ako odľahčiť rozpočet, by bol predaj hráčov, za ktorých sa dajú získať dobré peniaze. Mala by sa Barça rozlúčiť s Raphinhom?

Médiá informovali o ponuke 70 miliónov libier od Tottenhamu. Neskôr sa médiami šírili informácie o ešte lepších peniazoch zo Saudskej Arábie a zdalo sa, že Raphinha bude jedným z hlavných kandidátov na odchod z klubu. Brazílčan však svojou hrou v záverečných fázach sezóny dokázal, že je užitočný, a obzvlášť pôsobivé boli jeho výkony v dvojzápase proti PSG, keď bol najlepším hráčom Barçy na ihrisku. Madridský denník AS tvrdí, že Barcelona má v úmysle využiť dobrú formu Raphinhu a v letnom prestupovom období ho speňažiť.

Jeho prípadný odchod by nemal nič spoločné s jeho športovou úrovňou. Naopak, Brazílčanove čísla sú naozaj dobré: 84 odohraných zápasov, 19 gólov a 24 asistencií. Súčasná forma? Z posledných jedenástich zásahov Barçy sa Raphinha priamo podieľal na ôsmich. Podľa AS by ponuka musela byť minimálne 70 miliónov eur, aby o nej Barcelona uvažovala. Pripomeňme, že futbalista prišiel do katalánskej metropoly pred dvoma rokmi za 60 miliónov, z čoho 40 miliónov treba ešte amortizovať.

Ak by Brazílčan Barcelonu opustil, jeho miesto by mohli zaujať Lamine Yamal a Ferran Torres. Okrem toho klub uvažuje o príchode Bernarda Silvu a ľavého krídelníka, čo by okamžite zvýšilo úroveň tímu a umožnilo bojovať o najvyššie ciele. V každom prípade Xavi je proti predaju Raphinhu a vidí v ňom dôležitého hráča prvého tímu v budúcej sezóne.

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2024-05-01 22:10:15
Ten utok treba obmeniť a ak pride ponuka za 70+m mali by to zobrat. Rovnako by som zvažoval podobne ponuky aj za frenkieho. Aj ked mam fdj velmi rad ten jeho plat je akoby by slota povedal galaktických lup. Lewa sa z klubu nepohne (bohuzial, absolutne si neviem a asi ani nechcem predstavit co s nim budeme robit takto o rok🙂) napravo mame yamala a ferrana. Treba speňažiť raphinhu a kupit prirodzene lave krídlo plus cdm a kraje obrany samozrejme…
2024-05-01 22:39:37
Takze utocnika, ktoreho nikto nechce lebo nema cisla (Ferran) si nechame a ked sa nam konecne rozbehne kridlo tak ho predame. To sme dopadli