Hor sa do Bieloruska na prvý oficiálny zápas v klubovej histórii, v ktorom sa Kalánci pokúsia napraviť zaváhanie z domáceho zápasu proti AC Miláno a domov si odviesť plný bodový zisk. BATE Borisov si podobne ako Barca v prvom zápase skupinovej fázy Ligy Majstrov na svoje konto pripísal jeden bod za remízu na pôde Viktórie Plzeň.

Vzhľadom na remízy všetkých aktérov skupiny je výpovedna hodnota tabuľky takmer nulová. Čo však treba brať do úvahy je fakt, že kým BATE Borisov si z Prahy odváža zaslúžený bod, od AC Miláno sa to ani zďaleka povedať nedá. Barca preto v Bielorusku určite neponechá nič na náhodu. Pre úplnosť dodáme, že Viktória Plzeň sa predstaví na San Sire, kde sa očakáva pohodlná jazda domácich Rossoneri.

BATE Borisov

Zverenci Viktora Goncharenka s mužstvami kalibru Barcelony nehrávajú často a takisto sa často neobjavujú ani v takýchto fázach Ligy Majstrov. Pamätáme si však skupinovú fázu Ligy Majstrov zo sezóny 2008/2009, kedy sa o postup bili spolu s Realom a Barcelonou, no nevyhrali ani jeden domáci či vonkajší zápas.

BATE odštartoval tohtosezónnu edíciu Ligy Majstrov lepšie, keď za remízu s Plzňou v Synot Tip Aréne má v tabuľke jeden bod podobne ako zvyšní účastníci. Tentokrát však doma privíta úradujúceho Majstra Európy. Zo súčasného kádra Bielorusov hral proti Barcelone len Mateja Kežman v roku v ročníku 2004-2005 , kedy sa mu vtedy ešte z Chelsea podarilo Kataláncov poraziť. Uvidíme, či sa Kežmanovi podarí svoj tím doviesť k prvému domácemu víťazstvu v hlavnej súťaži Ligy Majstrov v klubovej histórii.

Viktorovi Goncharenkovi však nádeje na lepší výsledok limituje aj stav kádra. Hoci sa Dmitri Likhtarovich vracia po 5-týždňovej pauze kvôli svalovým problémom, jeho štart v základe nie je pravdepodobný. Mimo sú na dlhší čas Vitali Rodionov a Evgeni Kuntsevich pre zranenie kolena. Na maródke je aj Alexander Pavlov aj Alexander Yurevich, ktorý má problémy s členkom.4

13.09.2011 FC Viktoria Plzeň 1 – 1 BATE
24.08.2011 Sturm Graz 0 – 2 BATE
16.08.2011 BATE 1 – 1 Sturm Graz

Predpokladaná zostava: Gutor - Baga, Simic, Filipenko, Bordachev - Volodko, Bressan, Gordeichuk, Olekhnovich, Rudik – Kezman

FC BARCELONA

Katalánci sú naladení na víťaznú vlnu, ktorou sa chcú prezentovať aj v prvom oficiálnom zápase v Bielorusku v klubovej histórii. Zo zostavy Bielorusov je však jasné, že Barca bude búšiť do plných a otázkou už len zostáva v akom rozostavení.

Sme totiž svedkami, že Pep Guardiola v tejto sezóne používa v zápasoch veľmi často systém 3-4-3, ktorý prináša výsledky v podobe vysokých víťazstiev, no aj viacerých zakopnutí.

24.09.2011 Barcelona 5 – 0 Atlético Madrid
21.09.2011 Valencia 2 – 2 Barcelona
17.09.2011 Barcelona 8 – 0 Osasuna
13.09.2011 Barcelona 2 – 2 AC Milan

10.09.2011 Real Sociedad 2 – 2 Barcelona

Blaugrana síce v zápasoch majú streleckú potenciu, no hlúpe chyby či strata koncentrácie v určitých chvíľach ich pripravili o jasné víťazstvá, či už na pôde Realu Sociedad v lige alebo v domácom zápase s AC Milánom na európskej pôde.

Pep Guardiola môže do tohto zápasu opäť počítať so stálou stopérskou dvojicou Piqué – Puyol, ktorá by obranu mala opäť postaviť na pevné nohy. Konečná podoba zálohy aj obrany bude záležať od zvoleného herného systému. Každopádne však stále chýba Andrés Iniesta, Alexis Sánchez a do apríla budúceho roku aj Ibrahim Afellay.

Predpokladaná zostava: Valdés - Alves, Puyol, Piqué, Abidal - Fabregas, Busquets, Xavi - Pedro, Messi, Villa

Predpokladaný výsledok

Guardiolovci nenechajú v Bielorusku nič na náhodu. Pravdepodobne nepôjde o oku lahodiaci zápas najmä kvôli defenzívnemu poňatiu hry domáceho tímu, no kvalitatívny rozdiel by sa mal ukázať aj v konečnom výsledku.

BATE Borisov 0 – 2 FC BARCELONA

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.