Do začiatku letného prestupového obdobia zostáva niekoľko mesiacov a Barcelona je opäť v centre pozornosti, pretože ju čaká kľúčové obdobie pred ďalšou sezónou.

Pod drobnohľadom je nielen situácia na trénerskom poste, ale Barça musí urobiť aj niekoľko zmien v kádri, ktoré budú podmienené finančnou situáciou v klube. Aby sa Katalánci v lete vrátili k pravidlu 1:1, je potrebné generovať príjmy a predaj hráčov sa považuje za najlepšiu možnosť, ako to dosiahnuť.

Nie všetci hráči sú však na predaj, pričom Barcelona podľa katalánskeho denníka Sport považuje 5 mladých talentov v klube za absolútne 'nedotknuteľných'. Podľa denníka sú totiž odchovanci La Masie Lamine Yamal, Pau Cubarsí a Gavi, ako aj Pedri a Mika Faye považovaní Barcelonou za absolútne nedotknuteľných a klub nebude prijímať žiadne ponuky na ich predaj.

Barça už dala ľuďom z prostredia týchto futbalistov najavo, že nie je ochotná o nich rokovať. Keďže o Yamala sa zaujíma PSG, Barça dala jasne najavo, že ho za žiadnych okolností nepredá. Medzitým sú Blaugranas v pokročilom štádiu rokovaní s Pedrim a Cubarsím o predĺžení ich zmlúv. V prípade Gaviho idú rozhovory pomalšie kvôli jeho vážnemu zraneniu kolena, ale Barça vyjadrila ochotu predĺžiť aj jeho zmluvu, ktorá vyprší v roku 2026.

Lamine už má dohodnutú zmluvu do roku 2030, ktorá vstúpi do platnosti, keď dovŕši 18 rokov, zatiaľ čo existujúca zmluva Mika Fayeho bude vylepšená na zmluvu s prvým tímom, aby ho ochránila pred mnohými ponukami na stole. Zámerom Barçy je vybudovať projekt okolo hráčov trénovaných v La Masii plus Pedriho, ktorý prišiel veľmi mladý z Las Palmas a v klube explodoval.

Budú to jediní hráči, ktorí sú nepredajní a v lete za žiadnych okolností neodídu. Ostatní hráči prvého tímu by mohli klub opustiť, ak prídu zaujímavé ponuky, a všetky oči sa upierajú na Frenkieho de Jonga, Ronalda Arauja a Raphinhu, ktorí sú na prestupovom trhu veľmi žiadaní. Barça nevylučuje predaj týchto hráčov základu.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2024-04-24 20:44:18
Mate pravdu, Pedri explodoval, hlavne so zraneniami
Barco10 Premium
2024-04-24 21:17:55
Treba predat arauja a postavit to na fayem ci ako sa to vola mi namiesto kroku vpred by sme boli schopny spravit 4 vzad