Nasser Al-Khelaïfi, prezident Paris Saint-Germain a zároveň Európskej asociácie klubov (ECA), dnes počas stretnutia s médiami pri príležitosti zasadnutia Rady ECA v Madride na štadióne Civitas Metropolitano prezradil, že sa pred niekoľkými dňami stretol s prezidentom Barcelony Joanom Laportom.

"Spýtal som sa Joana Laportu, kedy skoncuje s tou hlúpou myšlienkou Superligy. Pre mňa Superliga neexistuje," povedal Nasser Al-Khelaïfi. "Liga majstrov je najlepšia klubová súťaž na svete. Hrajú v nej a hrali sme proti sebe vo štvrťfinále. Dúfam, že to rýchlo ukončia, pretože to nemá zmysel. Vždy som hovoril, že dvere na návrat sú otvorené," hovorí prezident PSG.

Al-Khelaïfi tiež povedal, že je "hrdý na jednotu klubov" asociácie, ktorá má 610 členov, a že je hrdý na to, že má dvoch španielskych členov v správnej rade ECA, a uznal, že "španielska liga a jej kluby sú pre asociáciu veľmi dôležité". "Konflikty v Španielsku neprospievajú nikomu, dotknú sa všetkých a ja dúfam, že medzi zainteresovanými stranami v španielskom futbale bude jednota. Bude to dobré aj pre európsky futbal," dodal.

"Veľa tu hovoríme, ale mimo Španielska je superliga mŕtva. To, čo obhajujeme, je ochrana štruktúry. Ak zatvoríte dvere súťaže mnohým klubom, zničíte sny mnohých ľudí," povedal zase prezident Atlética Madrid Miguel Angel Gil Marin.

zdroj: EFE
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2024-04-24 20:04:12
ked tam máte výhody tak jasne že chcete LM
2024-04-24 21:25:56
Ja by som si teda pozrel Superligu,kde maju vsetci rovnaku "cestu". kazdy s kazdym doma a vonku,ziadne nahody na jeden zapas a najma rozhodcovia vzdy z inej krajiny,ktorej muzstva hraju. Hrala by Barca s Realom a piskali by anglicania (samozrejme aj za VAR systemom).