Keďže Xavi Hernandez bude naďalej pôsobiť ako tréner FC Barcelona, pozornosť sa teraz sústredí na plánovanie tímu na nasledujúcu sezónu.

Hlavným cieľom trénera je udržať najlepších hráčov a zároveň doplniť mužstvo o niekoľko kľúčových posíl v podobe nového defenzívneho záložníka a ľavého krídelníka spolu s Bernardom Silvom. Čo sa týka podpisov, veľa bude závisieť od ekonomickej situácie Barcelony a Fair Play, hoci existuje presvedčenie, že bude môcť fungovať podľa pravidla 1:1.

Xavi má dve preferované možnosti

V takom prípade má Xavi dve možnosti, ktoré uprednostňuje, pokiaľ ide o pozíciu defenzívneho záložníka, informuje katalánsky denník Mundo Deportivo. Pozícia pivota je pre Barçu problémovým bodom od odchodu Sergia Busquetsa minulé leto a Xavi sa domnieva, že klub potrebuje špičkového hráča, ktorý by tento problém konečne adekvátne vyriešil.

Podľa denníka je Xavi veľkým obdivovateľom záložníka Realu Sociedad Martina Zubimendiho a hviezdy Bayernu Mníchov Joshuu Kimmicha a rád by jedného z nich mal v tíme. Zubimendi aj Kimmich boli na prestupovom zozname klubu aj minulé leto, ale ekonomická situácia zabránila uskutočneniu akejkoľvek operácie.

Zubimendi zostáva v hľadáčiku Kataláncov, ale v lete sa o neho zaujímajú aj Arsenal a Bayern Mníchov. Pokiaľ ide o Kimmicha, v lete by mohol z Bayernu odísť a existuje viacero faktorov, ktoré by mohli viesť k jeho podpisu zmluvy s Barcelonou. Ako už bolo spomenuté, akýkoľvek prestup Zubimendiho alebo Kimmicha by závisel od finančnej situácie v klube. V prípade, že finančné prostriedky nebudú, pravdepodobne sa bude skúmať možnosť prestupu Guida Rodrigueza, ktorý bude v lete voľným hráčom.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

6 komentáre
2024-04-25 15:19:44
Nakoniec my kúpime 29r Kimmicha z Bayernu za 60M a Bayern si kúpi 24r Zubimendiho za 60M 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️
2024-04-25 15:31:25
Nad Zubimendim mierne pochybujem z hľadiska kvality. U Kimmicha sú tam tiež mierne pochyby, či je on to čo hľadáme na DM. Onana by bol asi v tejto chvíli najistejšia voľba. Fyzický silny a výborný v obrane.