V FC Barcelona už nie sú nepríjemné len výsledky, ale aj celkový chaos a prázdne slová. Hodnotenie Joana Laportu momentálne nie je vôbec najlepšie a niet divu, že sa už ozývajú prvé hlasy o možnom hlasovaní o vyslovení nedôvery prezidentovi a jeho vedeniu.

Ako na Twitteri píše socio FC Barcelona, ktorý sa predstavuje menom Sergi, existuje skupina socios, ktorá je pripravená zbierať podpisy pod návrh na vyslovenie nedôvery od 25. mája, ak sa neprijmú príslušné opatrenia. "Buď sa prijmú primerané opatrenia, alebo skupina socios bude zbierať podpisy," píše Sergi, pričom však nešpecifikuje, o akých "krokoch" hovorí. Podľa jeho informácií má uvedená skupina už približne 5 000 podpisov. Treba však pripomenúť, že ide o neznáme zdroje a že oficiálne skupiny socios nevydali žiadne vyhlásenie.

Pripomeňme si, že na iniciovanie hlasovania o vyslovení nedôvery je podľa článku 55 ods. 2 stanov klubu potrebné zozbierať 15% podpisov socios oprávnených hlasovať, t. j. plnoletých s minimálne ročným statusom socio. Na zozbieranie podpisov je 14 pracovných dní, čo je však pomerne ťažké dosiahnuť, najmä ak sa medzitým na štadióne nekonajú žiadne zápasy. Aby bolo hlasovanie o vyslovení nedôvery úspešné, musí sa za odvolanie hlasovať min. 2/3 socios, pričom účasť musí byť aspoň 10%.

Na tomto mieste možno tiež pripomenúť, že Joan Laporta bol predmetom hlasovania o nedôvere už v roku 2008. Vtedy sa zbierali podpisy a uskutočnilo sa hlasovanie, ale za jeho odvolanie hlasovalo 60,6% socios, čím mu chýbalo len 6 percentuálnych bodov do potrebnej väčšiny. Prezident zostal vo funkcii a FC Barcelona v nasledujúcej sezóne vyhrala sextet.

Medzitým niektoré radikálne skupiny fanúšikov, ako napríklad "SancionadosFCB", vyzývajú na zhromaždenie v pondelok 13. mája o 18:30 pri vchode do lóže s heslom "Zachráňte klub".

zdroj: @Sergi228 @SancionadosFCB
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2024-05-05 11:55:28
Tento komunistický zraz XD
Revive Premium
2024-05-05 12:48:34
Prežívajúci socios urobia tak figu borovú. Predaj 49% klubu je asi jedinou záchranou tohto klubu, prevažne finančnou.