Keďže letné prestupové obdobie sa blíži, Barcelona musí urobiť niekoľko dôležitých rozhodnutí, pokiaľ ide o ich tím pre budúcu sezónu. Odíde jeden alebo dvaja veľkí hráči, zatiaľ čo niektorí okrajoví hráči, ako Oriol Romeu a Marcos Alonso, by mohli tiež odísť. Ďalším veteránom, ktorého budúcnosť je otázna, je Iñigo Martínez.

Skúsený obranca podpísal zmluvu ako voľný hráč minulé leto po tom, čo mu vypršala zmluva v Athletic Club. Hoci podpísal dvojročnú zmluvu, Barcelona ho kvôli problémom s finančnou fair play zaregistrovala v La Lige len na jeden rok. Martínez tak bude musieť byť v lete zaregistrovaný nanovo, akoby išlo o nový podpis. A existujú správy, ktoré naznačujú, že by to mohlo predstavovať problém vedúci k potenciálnemu odchodu Španiela.

Athletic Club by mal záujem

Katalánsky denník Mundo Deportivo pritom uvádza, že Athletic Club pozorne sleduje situáciu Iñiga Martíneza, nakoľko letné prestupové obdobie pomaličky klope na dvere. V prípade ohrozenia Martínezovho pokračovania v Barcelone by totiž Los Leones boli otvorení myšlienke priviesť ho späť na San Mames.

Treba však poznamenať, že tréner Barçy Xavi Hernandez, ktorý zostane pri kormidle aj v ďalšej sezóne, si želá, aby skúsený obranca zostal. Martínezove skúsenosti a znalosti sú v tíme považované za cenný tovar, a hoci sa Pau Cubarsí dostal v poradí pred neho, tréner je za jeho zotrvanie.

Od svojho príchodu do Barcelony v lete minulého roka nastúpil Martínez vo všetkých súťažiach len 20-krát a odohral spolu 1215 minút. Stopér, ktorý o pár týždňov dovŕši 33 rokov, musel bojovať s problémami so zraneniami, ale väčšinou predvádzal veľmi dobré výkony. Uvidíme, ako sa bude vyvíjať jeho budúcnosť.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
Marian Premium
2024-04-26 17:30:41
Je pod zmluvou, tak nech ho od nás kúpia.
2024-04-26 19:50:21
Nie len Bilbao za mňa, ale aj Atleti by mohli mať záujem o Iniga. Ak by sa predal Kounde, alebo Christensen, tak nám zostávajú traja stopéri. Potom buď k nim mladý Faye, alebo zadarmo Hermoso, ale toho by trebalo tak isto registrovať ako Iniga.