Legenda Barcelony a Brazílie Rivaldo kritizoval Kataláncov za spôsob, akým od svojho príchodu zaobchádzajú s útočníkom Vitorom Roquem.

19-ročného Roqueho podpísala Barcelona z Athletico Paranaense ešte v lete 2023, hoci jeho príchod sa uskutočnil až počas zimného prestupového obdobia. Od svojho príchodu do tímu však brazílsky internacionál pod vedením Xaviho Hernandeza získaval minúty veľmi ťažko.

Rivaldo uviedol, že Roque je talentovaný hráč a potreboval viac šancí, aby sa v Barcelone presadil, a že klub mu tieto príležitosti nevedel dať: "Myslím si, že Vitor Roque mal nedostatok príležitostí. Hráčovi, ktorý vynikal na brazílskom šampionáte, dali veľmi málo minút. Je veľmi mladý a nemal potrebné šance ukázať svoj futbal," povedal. "Niekedy sa to stáva. Nedostával príležitosti a teraz si myslia, že hráč nebude pre klub užitočný, takže budú hľadať prestup. Myslím si, že Barcelona nevedela, ako mu dať viac príležitostí a on je dobrý hráč, má budúcnosť."

Rivaldo priznal, že nevie, čo je dôvodom Roqueho obmedzeného herného času, ale trval na tom, že útočník ukázal, čoho je v Brazílii schopný: "Z vonkajšieho pohľadu neviem presne, čo sa stalo, a neviem, aký je jeho každodenný život v tréningu, aby som zistil, či si zaslúži šancu. Vieme však, čo dokázal v Athletico Paranaense a na brazílskom šampionáte. Neviem, či to bolo nedostatkom príležitostí, alebo či to neukázal na tréningu v Barcelone, a preto nedostal šancu," uviedol.

Barcelona potrebuje rekonštrukciu, hovorí Rivaldo

Držiteľ Zlatej lopty z roku 1999 sa vyjadril aj k rozhodnutiu Xaviho pokračovať vo funkcii trénera Barcelony, ale zdôraznil, že klub v tejto sezóne neurobil dosť: "Po prehre v kontroverznom zápase s PSG a Realom Madrid sa v klube udialo veľa vecí, a aby sa situácia upokojila, Xavi sa rozhodol zostať. Ukázal, že je skvelý tréner, ale v tejto sezóne sa podľa môjho názoru Xavimu a FC Barcelona všeobecne nedarilo, nezískali žiadny titul."

Vysielajúc varovanie klubu, Rivaldo trval na tom, že mužstvo potrebuje toto leto generálnu rekonštrukciu: "Myslím si, že musíme predať hráčov, podpísať zmluvy, posilniť sa na budúcu sezónu, pretože tento rok bol zlý a Madrid je tam, majster La Ligy a v semifinále Ligy majstrov. Tento rok bol veľkým sklamaním pre fanúšikov Barcelony a pre futbalových fanúšikov."

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2024-05-06 20:26:06
Koeman - Puig 2.0 :)
2024-05-07 06:42:04
Za mňa úprimne ak doteraz nastúpil tak neukázal že na základ má .... Chalan je mladý a musí makať a verím že ak sa ukáže na tréningoch tak svoju šancu dostane ... Bude tu letná príprava a tam sa buď ukáže alebo nie