Hoci prezident Joan Laporta bol vraj viditeľne rozrušený prístupom tímu v zápase proti Girone, jeho hnev nesmeroval na Xaviho a jeho štáb, ale na hráčov. Klub stále dôveruje trénerovi, od ktorého sa spolu s Decom očakáva, že v mužstve uskutoční revolúciu.

Podľa Ferrana Correasa z katalánskeho denníka Sport sa rozhodnutie ponechať Xaviho na trénerskej lavičke už nezmení. Dôvera v trénera vo vnútri športového riaditeľstva klubu je absolútna. Bolestivá prehra na Montilivi a strata druhého miesta, aspoň dočasná, nespôsobí zmenu názoru napriek novým pochybnostiam, ktoré sa objavili v klubových kruhoch. Samotný Xavi sa na otázku po prehre s Gironou, či by mohlo dôjsť k zmenám, vyjadril jasne: "O mojej budúcnosti sa nebude diskutovať," povedal.

V klube panuje dôvera v Xaviho a jeho trénerský štáb, a to aj napriek obrovskému hnevu, ktorý Laporta po prehratom zápase neskrýval. Prezident bol vraj vtedy na hráčov dosť nahnevaný a nechápal, ako mohlo byť mužstvo za stavu 2:1 tak "mimo".

V klube vysvetľujú, že je čas zomknúť rady, aby čo najlepšie ukončili sezónu, ktorá sa skončí bez titulov a s príchuťou prehry. Do konca ligy zostávajú štyri zápasy a Barça je povinná vyhrať všetky štyri zápasy, pričom dúfa, že Girona utrpí v jednom z nich porážku, aby dosiahla minimálny cieľ, ktorým je druhé miesto, ktoré umožní tímu bojovať o španielsky superpohár v budúcej sezóne.

Deco a Xavi budú zároveň pracovať na skompletizovaní kádra na budúcu sezónu, hoci žiadne rozhodnutia sa neuskutočnia pred koncom ligovej sezóny a dovtedy, kým nebude známe, či Barça bude môcť na letnom trhu operovať s pravidlom 1:1, čo by uľahčilo revolúciu, ktorú chce tréner v kádri uskutočniť a s ktorou súhlasí aj prezident.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
jirkam Premium
2024-05-06 13:54:43
Jak se říká, ryba smrdí od hlavy.
2024-05-06 14:21:23
🥺🥺