Xavi je za to, aby sa v budúcej sezóne viac ako len mierne zmenil káder prvého tímu. Tréner je presvedčený, že mnohé z jeho prestupových požiadaviek budú splnené, takže zoznam želaní je značný. Jedným z mien na ňom je Xavi Simons. Holanďan spĺňa niekoľko Xaviho požiadaviek a tréner chce priviesť hráča, ktorý sa vyznamenal už v mládežníckom tíme Barçy predtým, ako skončil v PSG. Veľkým problémom je, že Simons sa už osvedčil a v súčasnosti má s parížskym klubom zmluvu do roku 2027.

Xavi aj Deco už hovorili s hráčom, jeho okolím a PSG, aby analyzovali reálne možnosti návratu hráča do Barçy v budúcej sezóne. Hráč vie, že tréner ho chce mať po svojom boku, rovnako ako jeho agent, a Luis Enrique aj vedenie PSG si tiež uvedomujú, že Barça sleduje jedného zo svojich najperspektívnejších hráčov.

Xaviho želania sú však v rozpore s realitou. Deco predstavil Luisovi Enriquemu predbežné plány na budúcu sezónu a tie nezahŕňajú odchod Xaviho Simona na začiatku sezóny. V súčasnosti, bez ohľadu na výsledky, chce Luis Enrique začať predsezónnu prípravu 2024/25 s 21-ročným hráčom vo svojich radoch. Španiel chápe, že hráč počas svojho hosťovania urobil dôležitý skok v kvalite a chce ho vidieť hrať.

Čo sa stane na konci augusta, je úplne iná vec. PSG má rozsiahly káder elitných hráčov a stále nie je jasné, koľko prestupov sa vzhľadom na finančnú fair play uskutoční. V každom prípade Barça vie, že prvé slovo v prípade Xaviho Simona bude mať Luis Enrique.

Druhou dôležitou informáciou, ktorú musí Barça vopred akceptovať, je, že PSG nemá absolútne žiadny zámer predať Xaviho Simona. Klub ho považuje za hráča najvyššej úrovne so schopnosťou ďalšieho rozvoja, a preto jeho predaj neprichádza do úvahy. 21-ročný hráč by sa mohol k Blaugranas pripojiť na hosťovanie.

Treťou veľkou prekážkou pre Deca a Xaviho je, že napriek želaniu Xaviho Simonsa má PSG iné záväzky v prípade, že Luis Enrique rozhodne, že holandský hráč môže odísť a stráviť ďalšiu sezónu na hosťovaní. Xavi Simons sa počas minulej sezóny rozvíjal a parížsky klub upozornil všetky kluby, ktoré majú záujem o 21-ročného hráča, že ak budú chcieť hráča opäť získať na hosťovanie a Luis Enrique bude súhlasiť, prednosť bude mať Lipsko.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
2024-05-06 10:06:24
...a my by sme si mali v prvom eade uvedomit, ze....Luis Enrique pozna styl Barcy a ked ho na konci augusta odkopne on, urcite by po nom Barca skakat nemala, zas zobrat odpad, ktory sa neosvedci, tak ako Olmo. A hovorime o hracoch potrebnych pre klub velkosti Barcy, nie Lipsko! A nehovoriac o tom, ze siel za prachmi k PSG, takze jeho rozhodnutie je pochopitelné a treba mu toto rozhodnutie "nechat vyžrať", aj keby sam hrac chcel naspät do Barcy
2024-05-06 10:12:40
Po něm se mělo skočit už jak byl v PSV. Teď už je pozdě. A je to škoda, protože věřím, že by se u nás stal tím tahounem o kterém se psalo že by mohl být
když mu bylo 12.