Lamine Yamal naďalej exceluje na majstrovstvách Európy, keď Španielsko vyradilo domáce Nemecko a v Stuttgarte ho zdolalo 2:1, čím si zabezpečilo postup do semifinále súťaže. 16-ročný Yamal opäť nastúpil za La Roja na pravom krídle. Tým, že vôbec hral, sa postaral o rekord, keďže sa stal najmladším futbalistom v histórii, ktorý odohral štvrťfinálový zápas na EURO.

Po živom vstupe do zápasu dorastenec pri každej príležitosti kládol nemeckej obrane otázky a pomáhal Španielsku vytvárať si šance. Yamal sa tak stal prvým mladíkom, ktorý si na jednom turnaji majstrovstiev Európy vytvoril viac ako 12 šancí. Tento zázračný talent z La Masie zohral veľkú úlohu pri úvodnom góle Španielska, keď v 51. minúte pripravil gól pre Daniho Olma.

Vďaka tomu má Yamal na konte tri asistencie na EURO 2024, čo je najviac zo všetkých hráčov v doterajšom priebehu súťaže. Okrem toho sa stal aj vôbec prvým dorastencom v histórii, ktorý sa postaral o tri a viac asistencií na jednom turnaji majstrovstiev Európy alebo majstrovstiev sveta.

Po tom, čo Yamal oslnil svojimi trikmi a kúzlami na ihrisku, odišiel z ihriska v 63. minúte a uvoľnil miesto svojmu spoluhráčovi z Barcelony Ferranovi Torresovi. Počas svojho pobytu na ihrisku si 16-ročný hráč pripísal 32 dotykov a vytvoril si tri šance, pričom svoje účinkovanie zakončil dvoma strelami na bránku (z toho jednou priamo na bránu) a asistenciou. Yamal vyhral aj štyri súboje. Nemecký stredopoliar Toni Kroos pred zápasom vyzdvihol Yamala ako jedného z najnebezpečnejších hráčov Španielska a mladík presne dokázal prečo.

zdroj: barcauniversal.com
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.