Lamine Yamal strelil svoj prvý gól v Lige majstrov v zápase proti AS Monaco. Napriek veľmi mladému veku tohto krídelníka sa nestal najmladším strelcom v histórii Ligy majstrov. Tento rekord stále drží jeho klubový spoluhráč Ansu Fati.

Lamine Yamal strelil svoj prvý gól v Lige majstrov vo veku 17 rokov a 68 dní. Bol teda o 28 dní starší ako Ansu Fati, keď 10. decembra 2019 vo veku 17 rokov a 40 dní skóroval v zápase proti Interu Miláno na výjazde a stal sa najmladším strelcom v histórii súťaže Ligy majstrov.

Gól Lamineho Yamala ho teda zaradil na druhé miesto v poradí, čo znamená, že dvaja najmladší strelci v histórii Ligy majstrov pochádzajú z La Masie. Tretie miesto patrí Antoniovi Nusovi, ktorý strelil gól do siete FC Porto v roku 2022 vo veku 17 rokov a 149 dní, keď hral za Club Bruggy.

Na zozname najmladších strelcov sú ďalší dvaja futbalisti, ktorých vyprodukovala La Masia. Šieste miesto patrí Cescovi Fàbregasovi, ktorý strelil gól za Arsenal v zápase proti Rosenborgu v roku 2004 vo veku 17 rokov a 217 dní. Ex aequo je Bojan Krkić, ktorý strelil gól proti Schalke v roku 2008, tiež vo veku 17 rokov a 217 dní.

Zaujímavosťou je, že práve tento Bojanov gól mu zabezpečil 1. miesto v rebríčku najmladších strelcov gólov vo vyraďovacej fáze Ligy majstrov. Podarí sa Lamine Yamalovi tento rekord prekonať? Áno, za predpokladu, že Barça bude musieť prejsť cez fázu play-off. Prvý zápas tejto fázy je naplánovaný na 11. - 12. februára, v tom čase by mal Lamine Yamal 17 rokov a 213 alebo 2014 dní, a teda o 3 - 4 dni menej, ako mal Bojan v roku 2008. Na druhej strane, prvý zápas osemfinále je naplánovaný na 4. - 5. marca.

zdroj: UEFA
foto: Twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.