V rozhovore pre BetFair bývalý futbalista Barcelony a ikona klubu Rivaldo odporučil Kataláncom, aby zabudli na návrat Pepa Guardiolu a namiesto toho vymenovali Josého Mourinha za svojho trénera.

Barcelona hľadá nového trénera, keďže Xavi Hernandez by mal na konci sezóny odísť. V klube sa šepká o tom, že niektorí ľudia sú za návrat Guardiolu, aj keď takáto možnosť je v tejto chvíli vylúčená. Rivaldo v tejto chvíli odmietol myšlienku Guardiolovho návratu do Barcelony, pričom nevylúčil jeho návrat v budúcnosti:

"Nemyslím, že by sa Guardiola v dohľadnej dobe vrátil do Barcelony. Myslím si, že jediná reálna šanca by bola, keď by sa chcel vrátiť domov a užívať si viac rodinný život, čo je pre neho v Barcelone jednoduchšie, a zároveň by mohol trénovať tím. Dnes to teda závisí skôr od neho, ale myslím si, že na budúcu sezónu je to veľmi ťažké. V Anglicku sa mu darí a myslím si, že tento návrat bude závisieť aj od finančnej situácie klubu a od toho, či sa podarí Guardiolovi priviesť hráčov," uviedol.

Rivaldo však vyhlásil, že Barça by mala Mourinha vymenovať za svojho nového trénera, a to aj napriek tomu, že počas svojho pôsobenia v Reale Madrid bol s klubom z metropoly Katalánska na nože. Bývalá brazílska superhviezda tvrdí, že Mourinho je v súčasnosti k dispozícii, pozná klub a La Ligu a má veľa skúseností: "Je veľa fanúšikov, ktorí neakceptujú hráčov alebo trénerov, ktorí hrali za konkurenčný tím alebo ho viedli. Jose Mourinho však už v Barcelone pôsobil, spolu so Sirom Bobbym Robsonom, a je to skvelý človek," povedal.

"Samozrejme, jeho intenzita ako trénera a to, že je niekedy kontroverzný s vlastnými fanúšikmi, by mohlo byť zo začiatku problémom, ale je to víťaz. Vzhľadom na to, že je bez klubu a na situáciu v Barcelone, je podľa mňa pre neho momentálne jednoduchšie pripojiť sa k tímu ako Guardiola a myslím si, že by to bol pre Barcelonu skvelý podpis, aj keď sa niektorým fanúšikom nepáči jeho meno. Bezpochyby by odviedol skvelú prácu, pozná tím, španielsku ligu, Ligu majstrov a má veľa skúseností."

Mourinho je bez práce od prepustenia z AS Rím na začiatku tejto sezóny. Predstava, že by prevzal Barcelonu, však jednoducho nie je reálna. Navyše sa zdá, že Katalánci sa rozhodli pre bývalého obrancu Rafu Márqueza ako kandidáta na nahradenie Xaviho.

zdroj: fft
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2024-04-19 20:26:49
Mou sa mi absolútne nehodí do Barcelony. Či už kvôli tomu akým štýlom hrali jeho mužstvá a aký futbal hrali či už povahou akú má a tiež by možno ani nebol najlacnejší.
2024-04-19 20:53:43
Je to těžký, nejspíše tohle pro kontroverzi nedopadne, ale kdyby ano, tak si myslím, že Mou by měl obrovskou motivaci s Barcou dokázat něco velkého.